Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Книгу „УПА. Історія нескорених” перекладуть російською та англійською мовами

Книгу „УПА. Історія нескорених”, яку сьогодні презентували у Львові, планують перекласти російською та англійською мовами для розповсюдження книги в країнах Європи, Америки та в Росії. Про це у коментарі „Гал-іnfо” повідомив керівник архівного відділу Центру досліджень визвольного руху Руслан Забілий.
„Ми налагоджуємо контакти з книжковими магазинами у Києві. Книга буде розповсюджуватися в Центральних, Східних та Південних областях України. Якщо ми знайдемо партнерів для перекладу книги російською мовою, це буде розраховано на російськомовних громадян України та для росіян. Ми ще не брались за реалізацію проекту перекладу книги англійською мовою, але цей задум можна втілювати, щоб розповсюдити книжку у Європі та Америці”, – розповів Руслан Забілий.
Він зазначив, що перші примірники книги львів’яни розкупили у другий день Форуму видівців.
«Ми чотири роки працювали над створенням книги у галузевому державному архіві СБУ в різних архівах за кордоном, зокрема йдеться про Мюнхен, Лондон і Нью-Йорк, а також збирали матеріали з приватних колекцій», - зазначив Руслан Забілий. Він розповів, що Центр досліджень визвольного руху має матеріали про Службу безпеки УПА, дітей в УПА та капелани в УПА, яку будуть видавати окремими виданнями, бо хочуть більше дослідити ці теми. Також Центр планує видавати книги про дисиденський рух 60-х років і українські визвольні змагання у 20-30-х роках, якщо буде зацікавленість читачів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ