Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кокс і Квасневський підтримують законопроект Лабунської

Спостерігачі від Європарламенту Олександр Квасневський та Пет Кокс вважають законопроект народного депутата Анжеліки Лабунської (позафракційної) найоптимальнішим для досягнення консенсусу щодо лікування ув'язнених за кордоном.

Ця заява з'явилася після того, як спостерігачі зустрілися з президентом України Віктором Януковичем та ув'язненою екс-прем'єркою Юлією Тимошенко.

"Наша місія вивчила всі законопроекти щодо лікування засуджених осіб за кордоном", - сказано в заяві спостерігачів, яку представництво Євросоюзу в Україні поширило 31 жовтня.

"Ми дійшли висновку, що законопроект п. Лабунської являє собою найкращу основу, на якій слід створювати та шукати необхідний консенсус між проурядовими та опозиційними партіями", - йдеться в заяві.

Згідно з законопроектом Анжеліки Лабунської, якщо в’язень протягом року лікується в стаціонарі української лікарні і в результаті не одужує, то суд може дозволити такому ув’язненому лікуватися за кордоном.

"Приймаючи (таке – Ред.) рішення.., суд зобов’язаний одночасно прийняти рішення про звільнення такої особи від покарання за хворобою", – йдеться в проекті.

Олександр Квасневський та Пет Кокс здійснили вже 24-й візіт до України в рамках місії Європарламенту, яка вивчає питання вибіркового правосуддя в Україні.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ