Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Колегія ОДА прийняла рішення «Про хід підготовки господарського комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період 2006/07 років за основу

Заслухавши доповіді начальника управління житлово-комунального господарства ЛОДА Ольги Худюк та начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури – начальника управління вугільної промисловості та паливно-енергетичного комплексу Земомислава Новікевича і обговоривши ситуацію з підготовкою до опалювального періоду, Колегія ЛОДА прийняла рішення «Про хід підготовки господарського комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період 2006/07 років за основу.

Також вирішено: визнати хід підготовки життєзабезпечуючих об’єктів  області до роботи в осінньо-зимовий період 2006/07 року недостатнім.
Звернути увагу голів райдержадміністрацій та міських голів міст обласного значення на персональну відповідальність за підготовку господарського комплексу області до роботи в зимових умовах 2006/07 року.
Рекомендувати головам райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення:
До 1 серпня 2006 року створити робочі групи під головуванням заступників голів райдержадміністрацій та міських голів міст обласного значення для забезпечення контролю за виконанням заходів з підготовки населених пунктів до роботи в зимових умовах та оперативного розгляду і вирішення проблемних питань.
Взяти під персональну відповідальність проведення тендерних торгів, відкриття фінансування, забезпечення цільового використання коштів державної субвенції, передбаченої у 2006 році на виконання заходів соціально-економічного розвитку, запобігання аварій на об’єктах житлово-комунального господарства та розвитку систем водопостачання і водовідведення.
Впорядкувати тарифи на послуги водо-, теплопостачання і водовідведення та на утримання житла до рівня обґрунтованих витрат та встановленої граничної рентабельності  і надалі, забезпечити своєчасне їх коригування відповідно до змін цін на паливно-енергетичні ресурси або передбачити на ці цілі дотацію у видатках місцевих бюджетів.
Забезпечити у 2006 році виконання комплексу заходів щодо економії газу в розмірі 10 відсотків та електроенергії – 5 відсотків. Копію затверджених в установленому порядку заходів подати головному управлінню промисловості та розвитку інфраструктури (Р.Сорока) до 1 серпня 2006 року і звітувати про  їх виконання щомісячно до 10 числа, починаючи з серпня до кінця  року.
Не допускати порушення термінів представлення управлінню житлово-комунального господарства звітності за формою ЖКГ-(зима) щомісячно на 10 та 25 число до початку опалювального сезону.
При коригуванні доходів та видатків бюджету за підсумками першого півріччя 2006 року врахувати потребу коштів бюджетних організацій і установ на оплату послуг водо-, теплопостачання, водовідведення та енергоносіїв, виходячи із прогнозних обґрунтованих тарифів та цін.
Забезпечити виконання вимог порядку надання дозволів на встановлення індивідуального опалення в багатоквартирних будинках, затверджених наказом Мінбуду України від 22 листопада 2005 р. № 4 та Закону України «Про теплопостачання».
Встановити дієвий контроль щодо виконання нормативних вимог при встановленні індивідуального опалення в багатоквартирних будинках та при заміні котлів малої потужності з низьким коефіцієнтом корисної дії на низькотемпературні котли.
До 1 жовтня 2006 року забезпечити стовідсоткові розрахунки за спожитий газ підприємствами теплопостачання за попередній опалювальний період.
Упродовж 2006-2007 років вжити заходів щодо забезпечення виконання програми встановлення будинкових приладів обліку води та теплової енергії, затвердженої розпорядженням голови облдержадміністрації від  27.05.03р. № 495.
До 15 серпня 2006 року провести інвентаризацію системи вуличного освітлення та розробити комплекс заходів з переводу його на погодинний облік.
Копію затверджених заходів подати управлінню житлово-комунального господарства  до 1 вересня 2006 року.
До 1 вересня 2006 року відкоригувати місцеві програми щодо відновлення роботи протипожежної сигналізації в будинках підвищеної поверховості та подати їх управлінню житлово-комунального господарства для підготовки обласної програми.
Встановити дієвий контроль за поточним та капітальним ремонтом доріг  відповідно до нормативних вимог та цільового використання коштів.
До 15 вересня 2006 року укласти угоди з іншими організаціями про залучення технічних засобів для очистки доріг від снігу та  наледі.
Рекомендувати міському голові м.Борислава О.Іваницькому разом з ВАТ «Львівгаз» (В.Марчук)  до 15 вересня 2006 року розглянути питання та вжити заходів щодо приведення газопроводу на вул.Сосюри до вимог територіальної інспекції Держнаглядохоронпраці у Львівській області.
Рекомендувати міським головам міст обласного значення:
Дрогобича М.Гуку, Трускавця Л.Грицаку, Борислава О.Іваницькому, Стебника Р.Калапачу до 1 серпня 2006 року прийняти узгоджене рішення щодо перспективи водозабезпечення міст Дрогобицького регіону та закріпити його спільним протокольним рішенням або угодою сторін.
Керівникам підприємств паливно-енергетичного комплексу області:
 ДП «Львіввугілля» В.Гарбузюку, ВАТ «Облпаливо» Б.Біднику, ЗАТ «Львівсистеменерго» В.Петракеєву, Добротвірської ТЕС А.Шувару, ВАТ «Львівобленерго» В.Матвіїшину, УМГ «Львівтрансгаз» М.Деркачу,  ГПУ «Львівгазвидобування» Р.Дідусю, ВАТ «Львівгаз» В.Марчуку:
До 1 жовтня 2006 року забезпечити повну технічну готовність об'єктів до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2006/07 року .
 Про хід виконання заходів з підготовки об'єктів до роботи в осінньо-зимовий період 2006/07 року інформувати управління вугільної промисловості та паливно-енергетичного комплексу ( З.Новікевич) щомісячно до 10 числа, починаючи із серпня місяця поточного року до завершення підготовчого періоду.
Головному управлінню охорони здоров’я (І.Герич), головному управлінню освіти і науки (П.Хобзей), управлінню культури і туризму облдержадміністрації (Г.Дорощук), головному фінансовому управлінню облдержадміністрації (О.Демків) до 1 серпня 2006 року переглянути обсяги призначень на друге півріччя 2006 року для оплати за енергоносії та житлово-комунальні послуги відповідно до встановлених цін на газ, електроенергію та прогнозних тарифів на комунальні послуги і, у випадку необхідності, внести узгоджені пропозиції при коригуванні доходів та видатків бюджету за підсумками шести місяців 2006 року.
Начальникові західного територіального КЕУ Ю.Сокольваку до 15 жовтня 2006 року вжити дієвих заходів щодо забезпечення технічної готовності об’єктів житлово-комунального призначання до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2006/07 року та стовідсоткового розрахунку за надані послуги  тепло-, водопостачання та енергоносії.
Управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації (О.Худюк) підготувати клопотання облдержадміністрації до Кабінету Міністрів України  з питань, які вимагають вирішення на урядовому рівні:
- включення у видатки Державного бюджету дотації теплопостачальним підприємствам у зв’язку із підвищенням ціни на газ;
- запровадження світової практики формування вартості газу для теплопостачальних підприємств, як для оптових споживачів;
-  виконання розділу VIII Закону України «Про Загальнодержавну програму «Питна вода України на 2006-2010 роки» в частині надання субвенцій місцевим бюджетам на здешевлення вартості електроенергії, що використовується для подачі питної води та водовідведення, до рівня розміру цін (тарифів), по яких населення сплачує за електроенергію в побуті;
- удосконалення  нормативно-правової бази формування тарифів на послуги з тепло-, водопостачання та водовідведення і скорочення процедури затвердження тарифів шляхом запровадження єдиного механізму коригування тарифів у разі зростання витрат з незалежних від виробників причин (зростання мінімальної заробітної плати, зміна ставок державних податків та зборів, цін на енергоносії).
Управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації та головному управлінню промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації (Р.Сорока) до 1 серпня 2006 року підготувати проект доручення голови облдержадміністрації на виконання цього рішення.
Контроль за виконанням рішення Колегії обласної державної адміністрації покласти на заступника голови облдержадміністрації Т.Федака.
Ще два питання, які планували розглянути на Колегії, «Про підсумки роботи територіально-господарського комплексу області у І півріччі 2006 року та хід виконання основних показників Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2006 рік» та «Про підсумки виконання місцевих бюджетів області за перше півріччя 2006 року та завдання щодо завершення бюджетного року» вирішили перенести на наступне засідання Колегії, яке орієнтовно відбудеться в першій декаді серпня.

 

 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ