Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Колектив Драмтеатру ЗОК вимагає звільнити директора

Актори Драматичного театру Західного оперативного командування вимагають терміново звільнити Миколу Лисюка з посади директора театру. Повідомили сьогодні, 20 червня, під час прес-конференції представники колективу театру.
Актори стверджують, що Микола Лисюк відіграв велику негативну роль у загостренні конфлікту. Зокрема, 31 травня він звільнив 17 працівників, грубо порушивши низку норм трудового законодавства. Також він заборонив проводити голодування у приміщенні театру та наказав черговим не впускати в приміщення працівників театру та журналістів. За словами акторів, Микола Лисюк заявив, що на зло їм розведе на подвір’ї театру вогнище і спалить усі театральні костюми.
Зі свого боку, Микола Лисюк заявив, що жодних порушень з його боку не було, що підтвердила й комісія з Києва. А щодо акції голодування, яку організували актори, директор театру зазначив: „Я не пускав до театру, бо вважаю, що голодувати в приміщенні недоцільно, бо ніхто цієї акції не побачить”.
Нагадаємо, що колектив Драматичного театру ЗОК протестує проти ліквідації театру і навіть оголосив голодування з 31 травня, проте призупинив акцію протесту 3 червня, оскільки командувач військами ЗОК Михайло Куцин видав наказ про призупинення розформування театру та скасував наказ про звільнення працівників. Актори вимагають передати театр в підпорядкування Міністерства культури та туризму з усіма працівниками та майном, а також зберегти профіль театру.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ