Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Колектив драмтеатру ЗОКу вважає, що причиною ліквідації театру є корупційна схема у керівництві Сухопутних військ Збройних Сил України

Колектив Львівського драматичного театру Західного оперативного командування вважає, що причиною ліквідації театру є корупційна схема у керівництві Сухопутних військ Збройних Сил України — про це сьогодні, 12 травня 2006 року, під час прес-конференції заявила голова профспілкового комітету театру ЗОК Людмила Савєльєва.
«З достовірних джерел нам стало відомо, що за всім цим стоїть керівництво Сухопутних військ ЗСУ, оскільки вони знають про високу вартість театру, його приміщення та обладнання», — розповіла Людмила Савельєва.
«Ми зверталися з листами до Президента України, МОУ та міністра Анатолія Гриценка з приводу ліквідації нашого театру, — розповіла Людмила Савельєва. — Крім того, ми зверталися до представників влади, зокрема, народних депутатів України та депутатських фракцій попередньої каденції і єдиний, хто зголосився нам допомогти це Ігор Шурма». 
За словами голови профкому, працівники театру більше не звертатимуться до міністра Гриценка, а натомість обіцяють подати на нього до суду та вдатися до радикальних дій, зокрема, пікетування та голодування.
Як зазначила Людмила Савельєва, основною вимогою працівників є — переведення театру до сфери впливу галузевого Міністерства культури і туризму України.
«Є також хороший проект, який запропонувало Управління культури та туризму Львівської ОДА щодо створення на основі театру ЗОК  Музичного театру, — додала Людмила Савельєва, — для нас це було б хорошим виходом з проблеми».  
Театр було створено 1931 року, і 53 роки він працює у Львові. Згідно з Директивою МОУ, Театр ЗОКу підлягає ліквідації і його працівники попереджені про звільнення з 1 червня 2006 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ