Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Колектив телекомпанії „Львів ТБ” поширив звернення з приводу призупинення фінансування комунального підприємства головою ЛОР Михайлом Сендаком

Сьогодні, 9 лютого, колектив телекомпанії „Львів ТБ” звернувся до депутатів Львівської обласної ради, Національної спілки журналістів України, громадськості з приводу призупинення фінансування діяльності КП „Львів ТБ” Михайлом Сендаком. Текст звернення подаємо повністю:
„30 січня голова Львівської обласної ради Михайло Дмитрович Сендак своїм одноосібним рішенням за № 1158 призупинив фінансування поточної діяльності Комунального підприємства „Телекомпанія „Львів ТБ”. Особливо цинічним є те, що про таке рішення не було повідомлене керівництво телекомпанії. В результаті працівники телекомпанії не отримують заробітної платні, під загрозою опинився наш вихід в ефір.
Нагадаємо, що це не перша спроба Михайла Сендака дестабілізувати роботу телекомпанії. Авторитаризм Михайла Сендака проявлявся із самих початків існування нашого проекту. Ще під час Помаранчевої революції він намагався втручатися у нашу поточну роботу нав’язуючи нам табу на появу в ефірі керівництва штабу Віктора Ющенка у Львівській області, а пізніше – нового керівництва Львівщини. Рік тому, у січні, після виходу в ефір інтерв’ю Павла Барнацького, він намагався відсторонити від посади директора телекомпанії та розігнати наш журналістський колектив. Лише позиція депутатського корпусу та колег-журналістів не дала йому змоги це зробити. Впродовж 2005 року Михайло Сендак своїми одноосібними розпорядженнями започатковував нові телевізійні проекти,  а потім вимагав від керівництва телекомпанії закрити ці програми. Впродовж останніх місяців він неодноразово „ламав” затверджену сітку мовлення, вимагаючи прямих ефірів замість уже заявлених у програмі телепередач.
Заблокування рахунків із абсурдним формулюванням „призупинити видатки до прийняття обласною радою програми розвитку регіонального телебачення” унеможливлює на невизначений термін виплату заробітної плати творчому та технічному колективу, яка і так є мізерною, і становить в середньому 400 грн.
До слова, Творча концепція Телекомпанії „Львів ТБ”, Програма розвитку регіонального телебачення, обговорювалися у профільних депутатських комісіях та були затверджені рішеннями сесій Львівської облради. Влітку минулого року сесія заслухала звіт директора Телекомпанії „Львів ТБ” Михайла Хвойницького. Телекомпанія веде повноцінне мовлення на 12 каналі в рамках виділеного Ліцензією часу, постійно розвиває нові телепроекти.
Блокування рахунків телекомпанії ми розцінюємо як яскравий прояв застосування адміністративного ресурсу, наступ на свободу слова та втручання в роботу засобу масової інформації.
Колектив Телекомпанії „Львів ТБ” вимагає негайно відмінити протизаконне рішення та розблокувати фінансові рахунки, негайно сплатити заробітну плату. З цієї миті і до виконання наших законних вимог, ми припиняємо трансляцію сесії Львівської обласної ради та оголошуємо мораторій на появу у нашому ефірі голови Львівської обласної ради Михайла Сендака.
Ми оголошуємо безтерміновий страйк і, якщо наші вимоги не будуть виконані впродовж трьох днів, ми оголосимо голодування. При цьому не постраждають телеглядачі – усі програми без присутності в них Михайла Сендака йтимуть у повному, раніше запланованому, обсязі.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ