Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Колесніченко каже, що активістів «Свободи» затримали через бешкет, а не через протест проти українофобії

Організатор прес-конференції з приводу відкриття виставки «Волинська різня: польські та єврейські жертви ОУН-УПА» Вадим Колесніченко змушений був вдатися до допомоги міліції, оскільки присутні на ній молоді люди вчинили бешкет і просто не давали можливості провести захід. Про це він повідомив у коментарі Гал-інфо.

 

«За два дні до відкриття виставки я розповсюдив прес-реліз про подію, зібралася певна кількість камер, представники ЗМІ. Але протягом 20 хвилин якісь молодики кричали, штовхалися, смикуали штативи камер, не давали можливості проводити прес-конференцію, намагалися перекинути стіл. Я кілька разів їм нагадав, що вони порушують закон про ЗМІ, заважають працювати, закликав до тями, але вони не зупинилися. Потім хтось попросив працівників міліції зайти і зупинити це свавілля. Вони зайшли і намагалися заспокоїти молодиків. Коли їм це не вдалося, я запропонував працівникам міліції вивести молодиків і скласти протокол про порушення громадського порядку. Міліція, на мою думку, діяла дуже толерантно і професійно», – сказав він.

 

На думку народного депутата, нічого провокативного, такого, що могло викликати подібну реакцію у виставці не було. «Коли я запропонував подивитися на фотографію польського мавзолею, на якому була табличка «Українцям, які захищали поляків», то це провокація? А коли я запропонував, що нам потрібно буде запровадити звання щодо тих таки громадян, які захищали поляків, аналогічно як у євреїв є звання «Праведник світу», то це провокація? Якщо це провокація, то цих людей треба лікувати», – додав він.

 

Колесніченко написав заяву в міліцію, на затриманих чекає суд. «Думаю, ці люди мають кілька днів посидіти  в’язниці і охолонути», – каже нардеп.

 

Нагадаємо, сьогодні,8 квітня, в Українському домі  затримали 13 учасників пікетування виставки «Волинська різня: польські та єврейські жертви ОУН-УПА», серед яких голова ГО «Люстрація» Олег Осуховський, голова Київської міської організації ВО «Свобода» Андрій Мохник, відомий журналіст Ігор Мірошниченко, заступник голови Київської міської організації ВО «Свобода» Руслан Андрійко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ