Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Колесніков: навіть у Львові менше проблем, ніж з «Олімпійським»

Віце-прем'єр-міністр з питань Євро-2012 Борис Колесников вважає, що рішення про реконструкцію київського НСК "Олімпійський" було помилковим. Про це він заявив в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви", – повідомило видання «Ліга».

 

"Це найгрубіша помилка. Не хочу перейти на персоналії і звинувачувати когось, але це справді так. Було усього два варіанти: або знос цього стадіону (і будівництво нового на тому ж місці), або будівництво абсолютно нового стадіону в іншому місці, де можна вибудувати оптимальну дорожньо-транспортну інфраструктуру. Але сьогодні про ці варіанти вже пізно говорити. Якби у нас було хоч би три роки і два місяці, можна було б обговорювати проект нової арени", - сказав Б.Колесников.

 

Він також зазначив, що навіть у Львові зі стадіоном менше проблем, ніж з "Олімпійським". "У Львові я бачу менше проблем, ніж з НСК "Олімпійський", тому що будувати нове набагато простіше", - наголосив він.

 

Віце-прем'єр наголосив, що прямі витрати України на Євро-2012 становитимуть $700 мільйонів. "Така велика спортивна подія - це імідж, з його допомогою розвивається національна інфраструктура. Прямих витрат на Євро-2012 в України всього 700 млн. доларів - це два стадіони. Все інше - це національна інфраструктура, яку так чи інакше все одно треба було будувати: рано чи пізно, але бажано як можна раніше. Нові дороги і нові аеропорти дають нові можливості для розвитку регіонів", - сказав він.

 

Нагадаємо, президент УЄФА Мішель Платіні і делегація європейського футбольного союзу 7-8 квітня відвідають Україну, яка разом з Польщею прийме фінальну стадію Євро-2012. Мета візиту - ознайомлення з ходом підготовки до проведення європейської першості, до старту якого залишилося трохи більше двох років.

 

Ліга

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ