Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Колесніков представив нову програму підготовки України до Євро-2012

Віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков сьогодні на засіданні Уряду представив Державну цільову програму підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Євро з футболу 2012 року. Про це повідомила прес-служба віце-прем’єра.

Борис Колесніков підкреслив важливість прийнятої Програми, оскільки вона створює правові, соціальні, економічні та організаційні умови для успішного проведення в Україні фінальної частини Євро-2012.

За словами Віце-прем'єр-міністра, у результаті виконання Програми буде поліпшена транспортна і спортивна інфраструктура міст, які прийматимуть чемпіонат.

Зокрема, Борис Колесніков відзначив, що виконання Програми забезпечить приведення у відповідність з європейськими нормами аеропортів у Києві, Донецьку, Львові та Харкові. Так, буде завершена реконструкція злітно-посадкових смуг, аеродромів та будівництво терміналів у цих аеропортах.

Крім того, згідно з Програмою, до чемпіонату будуть побудовані автомобільні дороги загального користування, оновлено громадський та залізничний транспорт.

За словами Бориса Колеснікова, виконання Програми також сприятиме покращенню спортивної інфраструктури міст, які приймають Євро-2012. Крім двох існуючих стадіонів буде збудовано ще два, які відповідають вимогам ФІФА та УЄФА, що дасть змогу проводити змагання будь-якого рівня. До Євро-2012 буде збудовано, реконструйовано або переобладнано більш як 30 сучасних стадіонів і тренувальних баз, що значно покращить умови проведення вітчизняних футбольних змагань і тренувань українських команд.

Віце-прем'єр-міністр відзначив, що виконання Програми забезпечить створення умов для інтенсивного розвитку вітчизняного підприємництва в усіх галузях економіки, зокрема, готельного бізнесу, а також сприятиме залученню інвестицій у сумі понад 80 млрд. гривень і збільшенню обсягів податкових надходжень до бюджетів майже на 28 млрд. гривень.

За його словами, загалом для фінансування підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату з футболу 2012 року Програмою передбачено 26 млрд. гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ