Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Коліушко: Зміна влади у 2012 році можлива в разі втечи президента

Позачергові вибори, які можуть привести до зміни влади в 2012 році, — це президентські вибори в разі відставки, втечі чи з іншої причини припинення повноважень президента України, вважає голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко.

«Змусити його до цього може лише дуже сильний і організований ненасильницький спротив мільйонів громадян — ще одна оксамитова революція», — сказав І.Коліушко в інтерв’ю ZN.UA.

Але, на його думку, ймовірність революції наступного року невисока.

«Для цього необхідне не лише незадоволення владою, а й насамперед план розвитку країни та авторитетні і сміливі лідери, яким громадяни готові довірити його реалізацію. Поки що виконання цих умов наступного року навряд чи можливе через відсутність авторитетної та активної еліти і низький рівень самоорганізації та солідарності людей. Хіба що влада дуже сильно постарається…» — наголосив голова правління Центру політико-правових реформ.

І.Коліушко переконаний, що зміна влади шляхом чергових парламентських виборів неможлива взагалі.

«Лідерів опозиції більше цікавить особиста присутність у майбутньому парламенті, бажано з якнайбільшою свитою вірних особисто їм соратників, ніж зупинення негативної політики діючої влади», — переконаний І.Коліушко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ