Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Колодій привітав жителів Львівщини з річницею утворення Західноукраїнської Народної Республіки

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій привітав жителів Львівщини з 96-ою річницею утворення Західноукраїнської Народної Республіки.

У вітанні очільника обласної ради йдеться:

"Шановна громадо Львівщини!

1 листопада 1918 року на теренах Західної України постала незалежна держава – Західноукраїнська Народна Республіка. Це не лише історична подія, але й важливий для нас урок, який дає натхнення нам у щоденній боротьбі за свою національну ідентичність, за незалежність, за рідну українську землю!

Минуло 96 років відтоді, як частина поневоленої нації за одну ніч і без кровопролиття здобула свою незалежність. Військові діячі Галичини подали 1 листопада 1918-го приклад справжнього патріотизму і героїзму. Цей приклад доводить потребу єднання всіх політичних та громадських сил задля побудови такої Української держави, яка була мрією наших батьків, дідів та прадідів і яка стане справжнім скарбом для наших нащадків.

Тож сьогодні щиро бажаю усім відчуття гордості за нашу націю, що сповідували учасники Листопадового Чину. Живімо і надалі з українською ідеєю в думках та серці. Нехай жодні розчарування і тимчасові негаразди не зламають надії на краще майбутнє, а патріотизм і мужність наших батьків додасть витримки й віри на шляху розбудови незалежної України!

Слава Україні! Героям слава!"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ