Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Колодій візьме участь у засіданні українсько-польської Міжурядової Координаційної Ради у Варшаві

Перший заступник голови Львівської обласної ради Петро Колодій візьме участь у 10-му засіданні українсько-польської Міжурядової Координаційної Ради з питань міжрегіонального співробітництва, яке проходитиме в Міністерстві внутрішніх справ у Варшаві (Республіка Польща), повідоимла прес-служба Львівської обласної ради.

Перша частина засідання українсько-польської Міжурядової Координаційної Ради відбудеться 29 березня. У цей день засідання заплановано обговорити питання про актуалізацію "Стратегії українсько-польського міжрегіонального та прикордонного співробітництва" та про співробітництво у сфері створення транскордонних кластерів. Буде розглянуто питання про розвиток біосферного резервату "Розточчя" та підведення підсумків роботи над вивченням території транскордонного біосферного резервату "Розточчя".

Учасники Міжурядової Координаційної Ради обговорять питання про організацію та проведення у 2012 році на території України Форуму самоврядування.

Під час Міжурядової Координаційної Ради йтиметься про розробку інститутом "Діпромісто" спільного проекту містобудівного розвитку транскордонного регіону "Україна-Польща" та виконання Люблінським інститутом земліУніверситету ім. Складовської-Кюрі "Мапи інвестиційних намірів на території польської частини транскордонного регіону"; про ініціативу підготовки спільного українсько-польського планувального документу – "Концепція просторового розвитку районів, розташованих вздовж кордону України і Польщі", висунуту в рамках Програми сусідства та партнерства "Україна – Польща – Білорусь"; про будівництво пунктів пропуску Угринів-Долгобичів та Грушів-Будомєж.

Українська сторона надасть інформацію про стан справ щодо будівництва з українського боку під'їзних доріг до зазначених пунктів пропуску через державний кордон. Йтиметься про розділ легкового та вантажного руху в пункті пропуску Краківець-Корчова.

Учасників заходу інформуватимуть про запровадження спільного прикордонно-митного контролю в пунктах пропуску на українсько-польському державному кордоні. Обидві сторони оцінять стан підготовки до Євро-2012.

Під час другої частини засідання Міжурядової Координаційної Ради заплановано обговорити питання розвитку українсько-польського співробітництва у сфері рятування та охорони населення у випадку надзвичайних загроз, використання європейських фондів для розвитку прикордонного співробітництва між Україною та Польщею (перспективи розвитку співробітництва профільних Міністерств України та Польщі, реалізація Програми транскордонного співробітництва "Україна – Польща – Білорусь" (2007-2013 роки) в рамках Програми прикордонного співробітництва, а також розвиток партнерських стосунків між адміністративно-територіальними одиницями України та Польщі – презентація спільних проектів, що реалізуються регіонами-партнерами України і Польщі.

Завершальним етапом цього міжнародного заходу стане підписання протоколу Х засідання Міжурядової Координаційної Ради з питань міжрегіонального співробітництва.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ