Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Коли мешканці разом з депутатом об'єднують зусилля, то маємо хороші результати – Сергій Івах

Коли мешканці разом з депутатом об'єднують зусилля, то маємо хороші результати – Сергій Івах про зміни в господарці міста

Галицький район Львова (зокрема округи 1, 3 та 4) не має депутатів. Тому зі своїми проблемами мешканці звертаються до депутата сусіднього 2-го округу Сергія Іваха. У серпні в центральній частині міста зробили низку робіт, які він вимагав реалізувати.

Днями після ремонту відкрили вул. Котлярську. Тут відремонтували каналізацію, дорогу, тротуари. Вартість робіт становить понад 10 мільйонів гривень. На все – від депутатського запиту, нарад, виділення коштів і аж до завершення робіт пішло близько двох років.

«Було проведено не одну зустріч та наради в кабінетах чиновників, написане не одне звернення, прийом в міського голови з вимогою проведення капітального ремонту та багато іншого. І ось цей день настав, коли можемо з полегшенням зітхнути. Вітаю усіх, хто долучився до нашої боротьби, і дякую кожному з вас за наполегливість», - сказав Сергій Івах.

На вул. Замковій облаштували пішохідний перехід біля школи-гімназії «Галицька» . Спочатку тут був встановлений обмежувач швидкості, однак не всі водії «збавляли обороти» біля навчального закладу. На дорозі тепер є нова зебра та попереджувальні знаки.

Також повністю замінили покрівлю, утеплили комини та оновили водостічні труби у будинку на вул. Лисенка, 7 (вартість робіт - 337 тис. грн). А в будинку на вул. Шпитальній, 17 та вул. Замарстинівській, 3 відремонутвали балкони.

Невдовзі з’явиться новий дитячий майданчик на розі пл. Святого Теодора та вул. Мулярської. Старий майданчик демонтували і почали облаштування нового покриття, пандуса. Далі тут поставляють лавочки, скелелазну гірку, підвісний місток, вуличні меблі, смітники, а також посадять зелень. Новий майданчик коштуватиме місту 875 тис. грн.

На вул. Рибній розпочали роботи з облаштування скверу. Створення громадського простору на вул. Рибній минулого року підтримало 850 мешканців міста. За умовами договору, цей проект має бути виконаний до кінця листопада 2018 року. Пішохідні доріжки у сквері замостять бруківкою, а встановлять лавки для відпочинку. Також, у сквері планують висадити дерева, квіти та кущі. Підрядник має відремонтувати зовнішнє освітлення, встановити смітники.

Розпочався ремонт сходів, які ведуть до одного з найдавніших храмів міста - церкви Марії Сніжної на вул. Ярослава Осмомисла. Загальна кошторисна вартість - 300 тисяч гривень.

Також цього року виготовлять проектно-кошторисну документацію для проведення ремонтно-реставраційних робіт церкви Марії Сніжної, проте капітальний ремонт планують провести вже наступного року.

В центрі міста відремонтовано перильну огорожу, хідник та укріплено схил на вул. Підвальній біля зупинки громадського транспорту.

Окрім того, житловий будинок на вул. Кульпарківській, 128  у Залізничному районі Львова у відповідь на звернення місцевих мешканців встановили пандуси для людей з інвалідністю та батьків з дитячими колясками. Но нові пандуси витратили понад 10 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ