Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Коли відкриється музей літератури у Львові і скільки коштів для цього потрібно – наразі невідомо

„Ідею створити у Львові музей літератури вже давно подавав письменник Роман Лубківський. Тим паче, що матеріал для цього музею на Львівщині є фактично у кожному літературно-меморіальному музеї. Львів - центр українського письменництва і це закономірно, що тут має бути музей літератури”, – сказала „Гал-info” начальник управління культури та туризму ЛОДА Галина Дорощук.
Щоправда, за її словами, говорити про якісь конкретні кроки в цій справі ще зарано, адже спочатку треба вивчити правові механізми та економічну обґрунтованість проекту. Щодо термінів реалізації проекту, то наразі вони не регламентовані, але Галина Дорощук запевнила, що оскільки є підтримка на державному рівні, то музей буде. Скільки коштів потрібно, щоб створити музей, ще також ніхто не рахував, але, як повідомила Галина Дорощук, фінансуватимуться роботи з обласного бюджету. Невизначеною є й ситуація щодо приміщення майбутнього музею. Письменники вже пригледіли собі приміщення на вулиці Пекарській, проте остаточне рішення мають приймати міський голова Львова та депутати міської ради.
Нагадаємо, учора під час візиту до Львова Президент України Віктор Ющенко підписав Указ, один з пунктів якого передбачає створення у Львові музею літератури.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ