Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Коли водії маршруток нервово маневрують на тісних зупинках - львів'яни цього не люблять найбільше

14-18 січня Інформаційно-правовий центр “Наше право” провів соціологічне дослідження щодо якості надання послуг у маршрутних таксі м.Львова. Було опитано 600 респондентів на зупинках громадського транспорту”обличчя до обличчя”. Повідомила прес-служба Львівського прес-клубу.

Слід зауважити, що тільки 21% респондентів задоволені якістю перевезення маршрутними таксі, а у 2011р. Таких респондентів було 13%. Порівняно з минулим опитуванням зменшилось число тих, хто готовий активно захищати свої права, 35% - готові звертатися у відповідні органи, про те коли доходить до діла, вони не користуються своїми громадянськими правами, а у 2011р. потенційно за захистом своїх прав готові звертатися 84%. Так лише 4,2% зверталось по телефону в управління транспорту та зв'язку Львівської міської ради з приводу надання неякісних послуг, 4,2% при таких обставинах зверталось до власника маршрутного таксі, 3,3% в управління захисту прав споживачів, у 24,6% респондентів були вжиті якісь заходи за результатами звернень.

Серед основних претензій до перевізників найбільше пасажири наголошували на непристосованості інфраструктури зупинки для пасажирів та для посадки, коли кілька транспортних засобів одночасно не можуть перебувати на зупинці, швидкій їзді (водії влаштовують між собою перегони), неналежний санітарний стан машини та холод у холодну пору року і спеку у теплу пору року, немає гласного усім графіку, погане ставлення до пенсіонерів, паління, розмова водія по телефону, недовго їздять ввечері.

Пасажири рекомендують звернути увагу на те, що потрібно покращити облаштування зупинки, упорядкувати графік руху і вивісити його на зупинках, запускати великі автобуси, збільшити частку комунального транспорту, збільшити пільгові місця з трьох для пільгових категорій, збільшити кількість транспорту та зменшити інтервал руху між маршрутними таксі, покращити комфортність, запровадити нічні рейси, єдиний квиток.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ