Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Колишній міністр оборони Єжель отримав статус біженця в Білорусі

Колишній міністр оборони Михайло Єжель отримав статус біженця в Білорусі. Про це йдеться в постанові Солом'янського районного суду Києва, який 5 липня дозволив судити Єжеля заочно.

Єжель став міністром оборони в 2010 році, коли президентом було обрано Віктора Януковича. В 2012 році Єжеля відправили у відставку (наступник - Дмитро Саламатін), а в квітні 2013 року призначено послом у Мінськ.

У серпні 2014 року йому повідомили про підозру в рамках кримінального провадження у справі про підрив обороноздатності Збройних сил України, а в травні 2015 року звільнили з посади. Однак в Україну Єжель так і не повернувся, побоюючись за своє життя, і продовжив користуватися дипломатичним паспортом. У зв'язку з цим у лютому 2016 року його оголосили в розшук.

За останніми даними Головного управління військової розвідки, Білорусь надала Єжелю статус біженця, і зараз він винаймає квартиру в Мінську.

Єжеля звинувачують за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу. За версією слідства, в 2011-2012 роках він видав чотири доручення на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, спожитих приватними постачальниками послуг з харчування особового складу Збройних сил України, без подальшої компенсації. В результаті державний бюджет зазнав збитків на суму 43 млн гривень.

LB.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ