Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Колишній в’язень Львівської виправної колонії №30 планує збудувати у Самборі міжконфесійний храм, який об’єднає все людство (доповнено)

Колишній в’язень Львівської виправної колонії №30 Роман Белей планує збудувати у Самборі храм, який об’єднає все людство. Ідея побудови храму Роман Белей взяв з Євангелія. За задумом, це не має бути храм певної конфесії, а загальнолюдський.

Роман Белей вже збудував храм на території Львівської колонії №30, тож вважає свій задум цілком реальним і в усьому покладається на волю Божу. Храм матиме 175 метрів довжини і 40 метрів ширини, його висота сягатиме 100 метрів. Церкву прикрашатимуть 7 великих куполів та близько 190 малих, які символізуватимуть кожну країну.
Місце для храму Роман Белей вже пригледів. Щоправда, переговорів з Самбірською міськрадою щодо земельної ділянки не мав та скільки коштуватиме побудова храму він не знає, але вважає, що кошти не стануть проблемою, адже храм будуватимуть усі країни разом. Як поширювати інформацію про свою ідею, Роман Белей не вирішив, каже, що часу їздити не має, а інформація волею Божою дійде до того, кому необхідно. Архітектор Ігор Подоляк (за його проектом збудовано єдину в Україні екуменічну каплицю Всіх Святих Українського Народу на Скнилові в пам’ять жертв Скнилівської трагедії) у коментарі «Гал-info» повідомив, що для того, аби збудувати такий храм, нічого особливого не потрібно, просто треба отримати дозвіл від держави та скласти архітектурний проект.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ