Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Командування ЗОК готове при потребі розміщати хворих у військових частинах

З часу оголошення карантину у 9 областях Західного регіону України у штабі Західного оперативного командування створена і цілодобово працює оперативна група з реагування на надзвичайні ситуації в зоні пандемії, панзоотії та епіфітотії. Старшим групи призначено начальника медичної служби управління Західного ОК підполковника медичної служби Леоніда Бенцало, – повідомили у пре-центрі Західного оперативного командування.

 

За його словами, до оперативної групи з військових частин обласних військових комісаріатів та установ МО України постійно у встановлені терміни надходить нова інформація щодо стану епідеміологічної обстановки.

 

За цей час видано наказ командувача військ Західного оперативного командування генерал-лейтенанта Михайла Куцина «Про заходи щодо попередження заносу та розповсюдження грипу та інших гострих респіраторних захворювань у військових частинах та установах що дислокуються на території Західного оперативного командування». Всі військові частини та установи отримали розпорядження командувача військ Західного оперативного командування щодо виконання комплексу санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів направлених на попередження заносу і розповсюдження грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій серед особового складу.

 

Налагоджена тісна взаємодія з військово-медичними клінічними центрами Західного та Центрального регіонів, а також 28 санітарно-епідеміологічним загоном (регіональним).

 

З 30 жовтня 2009 року на прохання місцевих органів влади для перевезення хворих Львівській станції швидкої медичної допомоги надано чотири військових санітарних автомобілів.

 

Для  хворих військовослужбовців на гострі респіраторно-вірусні інфекції у восьми військово-лікувальних закладах МО України підготовлено близько 600 ліжко-місць.

 

У випадку подальшого загострення епідеміологічної ситуації в регіоні, у військових частинах передбачено можливе розгортання ізоляторів для розміщення хворих у військових частинах.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ