Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комікси про Голодомор стали бестселером у Європі

У Франції вийшла книга коміксів відомого італійського художника Ігорта Тувері «Українські зошити (спогади про радянські часи)».


До цього 24-сторінковий збірник коміксів був надрукований в Італії і став чи не бестселером. За кілька місяців розкуплено більше 10 тис. примірників за ціною 12-16 євро!

В Україну художник приїжджав кілька років тому щоб відвідати будинок Чехова в Ялті. А потім вирішив помандрувати по Сходу і Півдню країни. Роман у картинках починається з сюжету про Дніпропетровськ, де по кілька днів немає води у кранах. Там же розповідає історії простих українців, з якими він спілкувався на вулиці: Наталії Серафимівна, яка пережила голодомор, і Миколи Васильовича, який згадує про роки німецької окупації.

До книжки Тувері додає звіти НКВС тих часів про факти канібалізму. Закінчується книга замальовкою про те, що на наших ринках запросто можна купити продукти, вирощені в зоні відчуження

«Іноземець робить те, що повинні робити українці - розповідає правду про нашу історію. Ми зв'яжемося з художником, щоб привезти його роботу до нас », - сказав президент асоціації дослідників голодоморів в Україні Левко Лук'яненко.

Сегодня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ