Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комісар ОБСЄ з дотримання прав нацменшин відвідає російськомовні школи Львова

Комісія ОБСЄ у справах національних меншин та Верховний комісар у справах національних меншин Кнут Воллєбек під час свого візитку до Львова зустрінуться з представниками російських громадських організацій Західного регіону, відвідають одну-дві школи у Львові та кафедру російської мови у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Також запланована зустріч комісії з російською громадськістю. Про це Гал-info повідомив Генеральний консул Російської Федерації у Львові Євген Гузєєв, який зазначив, що він запрошення на ці зустрічі поки що не отримував.
«Комісія ОБСЄ проводила дослідження дотримання прав національної меншини українців у Росії, зустрічалася з владою, громадськими організаціями. У Львові, і в Україні загалом, вини збираються робити щось подібне. Це дослідження продемонструє реальну ситуацію з дотриманням прав нацменшин в обох країнах», – додав Генеральний консул.

Нагадаємо, що в Україну з метою вивчення дотримання прав національних менших, в тому числі російської, прибув Верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Кнут Воллєбек. Він уже побував у Російській Федерації, де ознайомився зі станом забезпечення прав етнічних українців у Москві, Воронезькій області та Башкортостані. В Україні експерти ОБСЄ побувають в Автономній Республіці Крим, Донецькій та Львівській областях.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ