Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Комісара Ради Європи з прав людини Томаса Хаммарберга цікавить питання розподілу повноважень та відповідальності гілок місцевої влади

Комісара Ради Європи з прав людини Томаса Хаммарберга зацікавив розподіл повноважень та відповідальності гілок місцевої влади. Про це Хаммарберг заявив під час своєї зустрічі з мером Львова Андрієм Садовим, заступником голови облдержадміністрації Тарасом Федаком та заступником голови обласної ради Левом Захаршишиним у ході свого офіційного візиту до Львова. За словами Хаммарберга, він лише розпочав візит до Україні і наразі не може робити висновків, проте вже зауважив, що Україна багато що успадкувала від радянської системи управління.
Крім питання розподілу повноважень та відповідальності, Томаса Хаммарберга також зацікавила система соціальної підтримки громадян та система охорони здоров’я, зокрема у закладах позбавлення волі, виправних колоніях та інших закладах закритого типу.

Діяльність Комісара з прав людини
У рамках свого мандата і компетенції Комісар може займатися розглядом ex officio будь-якого питання. Хоча Комісар не може відповідати на індивідуальні скарги у сфері дотримання прав людини, до його компетенції входить розгляд будь-якої інформації, що стосується загальної ситуації у сфері прав людини в державах-членах Ради Європи відповідно до правових документів самої організації. Ця інформація і запити можуть бути адресовані Комісару урядами, національними парламентами, національними омбудсменами або іншими аналогічними інститутами, а також окремими особами і організаціями.
Комісар:
а). Дає рекомендації і надає Комітету Міністрів інформацію у сфері захисту прав людини і попередження їх порушення;
б). Підтримує діяльність всіх національних структур, що діють у сфері «прав людини», національних омбудсменів або аналогічних інститутів, а також активно співробітничає з ними;
в). Взаємодіє з міжнародними організаціями в цілях сприяння захисту прав людини для уникнення непотрібного дублювання їх діяльності.
Для виконання своїх обов'язків, Комісар може вступати в прямі контакти з урядами держав-членів Ради Європи, які повинні всіляко допомагати Комісару при виконанні його функцій як незалежного і ефективного інституту.
Комісар подає на розгляд Комітету Міністрів і Парламентської Асамблеї Ради Європи щорічний звіт про свою діяльність і враховує точку зору цих органів Ради відносно своєї діяльності. Комісар може також публікувати рекомендації і доклади з будь-яких питань, що входять в його компетенцію.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ