Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Комісія Львівської міськради звернеться з офіційним листом до Кардинала Мар’яна Яворського, щоб вирішити проблему, що склалася довкола Будинку органної та камерної музики

Днями відбулося засідання Комісії, створеної розпорядженням міського голови  для вивчення конфліктної ситуації у Львівському Будинку органної та камерної музики, під час якого було розглянуто лист єпископа РКЦ Леона Малого з офіційною відмовою релігійної громади Св. Марії Магдалени укласти угоду про користування приміщенням Львівського Будинку органної та камерної музики, проект якої запропонувала комісія. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
Детально вивчивши ситуацію, яка склалася у Львівському Будинку органної та камерної музики, з’ясовано, що причиною конфліктної ситуації є відсутність угоди між Львівським Будинком органної та камерної музики з одного боку та релігійною громадою з другого боку.

Для того, щоб вирішити проблему в правовому полі, Комісія вважає за необхідне рекомендувати Львівській міській раді звернутися з офіційним листом до Архієпископа митрополита Львівського кардинала Мар’яна Яворського. У зверненні пропонується закцентувати потребу термінового особистого втручання  Архієпископа у цю ситуацію для її врегулювання в юридичній площині.
До складу комісії входять заступник міського голови з питань гуманітарної політики, голова комісії Василь Косів, керуючий справами виконкому, заступник голови комісії Марта Литвинюк, начальник відділу культури управління культури Ігор Маланчук та інші. Комісія продовжує свою роботу.
Нагадаємо, що свого часу тимчасово усунутий від виконання службових обов’язків директор Будинку органної та камерної музики Юліан Винницький розповів львівським журналістам, що більш ніж рік римо-католицька громада не сплачує комунальні платежі за щоденне використання Будинку органної та камерної музики для богослужінь. Отець, що править богослужіння у Будинку органної музики, Леон Малий відмовився підписувати договір про спільне використання приміщення  римо-католицькою громадою та колективом Будинку органної та камерної музики.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ