Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комісія міськради і Микола Одуха вирішили, що якщо зволікати з проведенням протиаваріних робіт в будинку на пл. Соборній то ситуація може бути надзвичайною

29 червня 2006 року відбулося позапланове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника міського голови Миколи Одухи, під час якого було заслухано інформацію начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради Петра Гребенюка та голови Галицької районної адміністрації Івана Лозинського «Про заходи шодо ліквідації наслідків обвалу частини стіни на аварійному будинку за адресою пл. Соборна, 15», — повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
Комісія вирішила визнати ситуацію, що склалася в будинку № 15 на пл. Соборній, такою що при зволіканні проведення протиаварійних робіт може призвести до надзвичайної.
З метою попередження розвитку надзвичайної ситуації зобов’язати орендарів будинків терміново вжити необхідних заходів, зокрема до 15 липня виконати протиаварійні роботи з прибирання будівельного сміття із зони обвалу, обрушення конструкцій та елементів,які загрожують обвалом відповідно заключення та проекту інституту «Укрпроект реконструкція».
Також комісія вирішила доручити управлінню архітектури та містобудування Львівської міської ради в позачерговому порядку розглянути і надати дозвіл на виконання протиаварійних робіт, а директору підприємства міських електричних мереж ВАТ «Львівобленерго» виконати роботу, щодо демонтажу пошкодженної трансформаторної підстанції. Роботи провести в загальному плані протиаварійних робіт у взамодії з представниками орендарів аварійних будинків.
Власнику будинку на пл. Соборній, 12 комісія вирішила заборонити вихід з будинку у внутрішній двір та заборонену зону, а начальнику інспекції державного архітектурного будівельного контролю та Галицькій районній адміністраціцї забезпечити контроль виконання протиаварійних робіт.
Контролюватиме за виконанням даного рішення заступник начальника управління, начальник інспекції державного архітектурного будівельного контролю Роман Стецьків.
Нагадаємо, що у житловому будинку, що на площі Соборній, 15, на території колишнього Галицького ринку, близько 10 ранку 29 червня впала несуча стіна висотою до 20 м, ширина якої – 15 м. Окрім того, завалився дах площею 80 м кв. Жертв немає.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ