Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комісія сакрального мистецтва Львівської Архиєпархії зробила черговий виїзд до парафій Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові та Положення пояса Пресвятої Богородиці на вулиці Головатого

Днями Комісія сакрального мистецтва Львівської Архиєпархії зробила черговий виїзд до парафій Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові та Положення пояса Пресвятої Богородиці на вулиці Головатого у Львові. Метою виїзду було запропонувати проекти розпису цих церков та іконостасів. Про це повідомив о. Олег Панчиняк, прес-секретар Львівської Архиєпархії.
«Ми опрацювали пропозиційні проекти до розпису цих церков та проекти іконостасів, - розповідає о. Севастьян Дмитрух, голова Комісія сакрального мистецтва Львівської. - Було вирішено, що потрібно скликати комісію у повному складі для того, щоб опрацювати ескізи проектів іконостасу і розписи церков. Тому, що церкви є сучасні, а архітектура, як однієї церкви так і другої, є нетрадиційні, для того потрібно більше опрацювання та більше проектних пропозицій. Ми плануємо організувати конкурс на проекти іконостасів та розпис церков. На сьогодні є одна молода художниця Мар‘яна Лякевич, яка має цікаві задуми подавала різні пропозиції. Вважаємо, що ці дві новозбудовані святині мають бути розписані у стилі неовізантізму».
Переможців конкурсу визначатиме Комісія сакрального мистецтва Львівської Архиєпархії.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ