Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я Львівської Архиєпархії почала свою роботу

Розпочала свою роботу Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я Львівської Архиєпархії. 14 вересня відбулось перше засідання комісії, створення якої задеклароване письмовим Декретом Владики Ігоря (Возьняка), Архиєпископа Львівського. Комісію очолив о. Володимир Люпак – повідомляє сайт УГКЦ.
Змістом першої офіційної зустрічі стало опрацювання стратегії подальшої праці. Члени комісії закцентували свою увагу на актуальній ситуації душпастирства у сфері медицини на теренах Львівської Архиєпархії з метою вироблення основних напрямних діяльності комісії, яка покликана мобільно давати адекватні відповіді на проблеми сьогодення, що безпосередньо стосуються людини у вимірі гідності її життя та здоров'я. Виходячи з назрілих потреб, основними завданнями на даному етапі організації роботи члени комісії виокремили: координування капеланів Львівської Архиєпархії, вироблення відповідних програм навчання та забезпечення формації людей, готових служити хворим та тим, які про них піклуються, якнайширше залучення мирян до волонтеріату у лікувальних закладах.
З перших днів свого функціонування комісія Львівської Архиєпархії діє у тісній співпраці із Митрополичою комісією у справах душпастирства охорони здоров'я УГКЦ, тому вагомим елементом на першому засіданні була присутність та наставництво с. Надії Котур, голови Митрополичої Комісії та координатора душпастирства охорони здоров'я о. Олега Москаля, які запевнили у своїй підтримці і надалі та побажали «сили та терпіння» у праці її членам, а комісії «стати початком, центром та зразком» для інших єпархій.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ