Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Профільна комісія погодила проєкт бюджету Львівщини на 2020 рік

Сьогодні, 2 грудня, відбулось засідання комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради. В межах засідання розглянули внесення змін до низки обласних програм, а також проєкт головного фінансового документу області – обласного бюджету на 2020 рік. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

Як розповів директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків серед особливостей формування бюджету на 2020 рік є зменшення обсягу додаткової дотації на передані повноваження в освіті та охороні здоров’я, передача на фінансування з державного бюджету відшкодування пільг, субсидій, допомог сім’ям з дітьми, грошового забезпечення батькам-вихователям у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, з 1 квітня 2020 року оплату медичних послуг комунальним закладам охорони здоров’я за договорами з Національною службою здоров’я (з обласного бюджету фінансуються лише : патанатомія, судмедекспертиза, будинки дитини, дитячий протитубсанаторій, диспансер радіаційного захисту, МСЕК, лікувально-фізкультурний диспансер, обласний діагностичний центр, тощо) та інші.

Відтак, прогнозований обсяг обласного бюджету в 2020 році сягатиме 5,9 млрд грн. У порівнянні з  2019 роком, цей обсяг менший удвічі.

У структурі доходів обласного бюджету на 2020 рік складуть: податки і збори – 54%, будівництво, реконструкція та ремонт доріг 20%, медична субвенція 9%, освітня субвенція 7%.

За видатками найбільше коштів скерують у сферу дорожнього господарства, транспорту та зв’язку, освіти і науки, а також охорони здоров’я.

«Бюджет Львівської області нарешті став самодостатнім. Структура дохідної частини змінилась. Наші власні надходження із 23 % зросли до 54 %. Бюджет підготовлено згідно з вимогами фінансового кодексу. Бюджет збалансований, в ньому збережені всі програми та належний для їх реалізації фінансовий ресурс»,- зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.   

Також проєктом передбачено фінансування 30 обласних програм.

Зазначимо, що проєкт обласного бюджету Львівщини розглянуть на найближчій сесії Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ