Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Комісія з вивчення тарифів не встигла підбити підсумків своєї роботи

Голова комісії з вивчення тарифів на теплопостачання Олег Породко попросив сьогодні продовжити роботу комісії, оскільки поки що комісія не змогла визначити, чи обґрунтовані тарифи на теплопостачання.
За словами Олега Породка, комісії було надано дуже багато документів, і її члени до кінця не змогли визначитись, з якими конкретно документами їм потрібно працювати. Окрім того, члени комісії так і не змогли розібратись із розрахунками тарифів. Основними висновками роботи комісії було те, що на сьогодні прийняття тарифів на тепло, гаряче водопостачання є антисоціальним, оскільки розмір тарифів може вплинути на кількість мешканців, які можуть отримати субсидії. У зв’язку з великим обсягом матеріалів голова комісії попросив депутатів продовжити роботу комісії, щоб уникнути непрозорості при формуванні нового тарифу, якщо таке формування буде. Також у висновках комісії зазначається, що скасувати оплату за теперішнім тарифом неможливо і недоцільно, оскільки формування нового тарифу повинно відбуватися від 60 до 90 днів. Висновки комісії – з 21 людини, які були в складі комісії, вісім осіб підписали без зауважень висновки, один проти, 9 – із зауваженнями, а двоє членів комісії – Василь Жовква та Теодор Дяків – взагалі відмовились працювати у складі комісії.
Міський голова Андрій Садовий попросив, щоб стенограму засідань комісії було вивішено на сайті Львівської міської ради і будь-хто міг з нею ознайомитись. При цьому він закликав журналістів не спекулювати на цьому питанні.
Свої зауваження висловив депутат міськради Богдан Бедрило, зокрема він зазначив, що це питання дуже політизується, а комісія не сказала чітко, чи обґрунтовані тарифи, чи ні: „Я хочу, щоб ви не політизували цієї проблеми. Комісія повинна сказати чітко, чи обґрунтовані тарифи, чи необґрунтовані. Якщо вони не обґрунтовані, потрібно сказати, в яких саме складниках вони необґрунтовані, і тоді вирішити це питанння”.
Сьогодні сесія ЛМР 74 голосами „за” було прийнято програму соціально-економічного та культурного розвитку Львова на 2007 рік. Зокрема основними пріоритетами на 2007 рік є запровадження нових стандартів якості управління містом та надання послуг мешканцям, диверсифікація фінансових ресурсів міста при розробленні та виконанні програм та проектів розвитку міського господарства, впорядкування та спрощення дозвільних процедур для введення підприємницької діяльності, реформування житлово-комунального господарства, запровадження конкурентного середовища при наданні комунальних послуг, будівництво, реконструкція тиа капітальний ремонт об’єктів інженерної інфраструктури житлового господарства та гуманітарної сфери, впровадження енергоощаднгих програм та заходів у закладах та установах гуманітарної сфери, комунальних підприємствах, соціальний захист вразливих верств населення. За умови введення цієї програми в дію у 2007 році очікується 4% реального приросту промитслового виробництва, 20% приросту інвестицій в основний капітал, 8% приросту експорту товарів та послуг, збільшення середньомісячної зарплати найманихї працівників з 992 гривень цього року до 1233 грн. Наступного, Налдходження податків та зборів до бюджетів усіх рівнів 2832,3 млн. грн. Та загальний дохід бюджету Львова 920,3 млн. грн, тоді як у 2006 році він очікується 822,4 млн. грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ