Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комітет екологічного порятунку України освистав вигуками «Ганьба!» Віру Лясковську

Комітет екологічного порятунку України (КЕПУ) освистав вигуками «Ганьба!» Віру Лясковську. Із плакатами «Пані Лясковська! Геть руки від села Грибовичі», «Ганьба пані Лясковській!» близько 20 членів КЕПУ пікетували сьогодні, 4 жовтня, Львівську міську раду. Як пояснив голова Комітету, депутат Грибовицької сільської ради Марко Шпікула, ЛМР не мала права оскаржувати ухвалу сесії облради ще за 1993 рік щодо передачі 328 га Грибовицького лісу Грибовицькій сільраді. Ініціювала ж, нагадаємо, це звернення депутат міськради Віра Лясковська.
 Пікетувальники заперечують те, що ухвалу облради тоді підробили, як свого часу говорила Лясковська, перевівши 328 га лісу першої категорії, який охороняється від вирубки і забудови українським законодавством, перевівши його у землі запасу, розраховані під забудову.
 «Це не є ліс першої категорії. Віра Лясковська обманює людей. Кілька років тому це було всього лише поле, на якому росло кілька дерев, потім там мешканці почали самі висаджувати ліс. Це їхня земля, і, зрозуміло, що вони хочуть там жити», — пояснив Марко Шпікула.
 Як пояснив сільський голова Грибович Ігор Питель, цей ліс належить Держлісгоспу, і щоб вільно розпоряджатися землями під лісом, сільраді треба сплатити Держлісгоспу 6 млн грн, яких село не має.
 Марко Шпікула натомість бачить цю ситуацію по-іншому. Він переконаний, що земля належить селянам, а Держлісгосп, якщо йому треба, нехай забере свій ліс звідти, вирубавши його.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ