Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комітет екологічного порятунку України вимагає переглянути умови конкурсу на визначення інвестора з рекультивації земель Грибовицького сміттєзвалища

Комітет екологічного порятунку України вимагає переглянути умови конкурсу на визначення інвестора з рекультивації земель Грибовицького сміттєзвалища. Близько 20 членів Комітету пікетували сьогодні, 4 жовтня, Львівську міську раду, де, нагадаємо, якраз розкрили тендерні пропозиції. Як пояснив голова КЕПУ, депутат Грибовицької сільської ради Марко Шпікула, на думку членів Комітету, тендер на визначення інвестора роблять виключно під австрійського бізнесмена Чернера, який, як і решту заявлених інвесторів, не збирається вирішувати проблему Грибович, а хоче викачати з села біогаз та отримати кошти за Кіотським протоколом.
 «Про те, що тендер зробили під іноземного інвестора, свідчить хоча б той факт, що в Україні біогаз ще ніхто не виробляв, бо умови Кіотського протоколу вступають в дію в нашій державі лише у 2008 році. Натомість вироблення біогазу є обов’язковою умовою для участі в тендері. Зрозуміло, що наші інвестори в ньому брати участі не можуть», — переконаний Марко Шпікула.
 Щоправда, як переконана Львівська міськрада та сільський голова Грибович, акція КЕПУ є виключно замовною. Зрештою, і самі пікетувальники, як виявилося, не є мешканцями Грибович, і коли до них підходитли і запитували, що їх не влаштовує в умовах тендеру, пікетувальники практично нічого сказати не змогли.
 «Цих людей зовсім не цікавлять проблеми сміттєзвалища, вони переслідують якісь свої інтереси і каламутять воду. Якщо їх не влаштовують інвестори, чому ж вони тоді не прийшли сьогодні на засідання тендерного комітету, коли ми розглядали тендерні пропозиції. Пан Шпікула був у мене кілька разів, але жодного разу я не почув від нього якоїсь конструктивної пропозиції щодо вирішення проблем Грибовицького сміттєзвалища», — наголосив журналістам перший заступник міського голови Микола Одуха.
 «Ці люди наймані, окрім Шпікули, я тут не бачу жодної людини, яка була б із Грибович, — заявив сільський голова Великих Грибович Ігор Питель. — Вони звинувачують нас у заангажованості через те, що я їздив в Австрію і дивився на роботу Чернера. Так, я їздив в Австрію, але ж ніхто не забороняв будь-кому з інвесторів запросити нас подивитися на їхню роботу. Хоча мій візит в Австрію ще нічого не означає, особисто я вважаю, що найкраще було б, якби об’єднати пропозиції всіх трьох заявників».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ