Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Комітет Майдану Львівщини напрацював методичні рекомендації

Комітет Майдану Львівщини розробив практичні рекомендації для громадян, які проявляють ініціативу і самоорганізовуються для створення об’єднань «Народної самооборони». Про це повідомив Комітет Майдану Львівщини.

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

по  створенню осередків громадських об'єднань для участі  в  охороні  громадського  порядку   і   державного кордону  «Народна самооборона»

Преамбула. З огляду на небезпеку, яка виникла у зв’язку із порушенням вищими посадовими особами держави Конституції України та фактичну загрозу життю кожного українця, з метою  сприяння  органам  місцевого самоврядування  у захисті  життя  та  здоров'я  громадян,  інтересів суспільства  і  держави  від  протиправних  посягань, запобіганні та припиненні адміністративних правопорушень,  злочинів,  а  також  у рятуванні   людей  і  майна  під  час  інших надзвичайних обставин необхідним є створення громадських  формувань  з  охорони громадського порядку і державного кордону «Народна самооборона».

Цілі діяльності:

-              Мобілізація добровольців, що забезпечують громадський порядок та захист інтересів суспільства  і  держави  від  протиправних  посягань  у м.Києві та інших точках народного спротиву.

-              Захист громадян України, від протиправних переслідувань та можливих репресій з боку режиму.

-              Охорона громадського порядку.

-              Сприяння підвищенню громадянської активності та самоорганізації з метою захисту конституційних прав і свобод людини та громадянина.

-              Готовність до виконання рішень народу (як єдиного джерела влади в державі) та реалізації положень Конституції України, як норм прямої дії.

Правовою основою діяльності громадських формувань  з  охорони громадського  порядку  і державного кордону «Народна самооборона» є Конституція України, рішення Народної ради та органів місцевого самоврядування, як єдиної легітимної владної інституції для кожної окремо взятої громади в межах відповідної територіальної одиниці, а також  положення  (статути) цих формувань.

Засади та принципи діяльності: Громадські формування  з  охорони  громадського   порядку   і державного   кордону  «Народна самооборона» створюються   і   діють   у   взаємодії   з органами місцевого самоврядування, інституціями самоорганізації громадян, Народною радою, додержуючись принципів справедливості, добровільності, додержання прав та свобод людини і громадянина, рівноправності членів цих формувань.

Вимоги до добровольців громадських  формувань  з  охорони громадського порядку і державного кордону «Народна самооборона»

1.            Особи, які є громадянами України, іноземці та особи без громадянства віком від 18 років.

2.            Високі морально-психологічні якості та задовільний фізичний стан. 

При формуванні Десятки «Народної самооборони» перевага надається добровольцям із досвідом проходження військової служби та досвідом оперативної роботи.

Структурна побудова:

-              Десятка «Народної самооборони» - формується згідно рішення територіальної громади села, селища, району міста, у кількості від 3 до 100 добровольців.

-              Сотня «Народної самооборони» - формується територіальною громадою в межах районів області та міст обласного підпорядкування у кількості від 100 добровольців.

-              Обласний курінь «Народної самооборони» - формується в межах території області з числа утворених сотень.

Покроковість:

Кожна територіальна громада має взяти на себе відповідальність за безпеку свого села, селища, міста, району та їх мешканців.

Сьогодні першочерговим завданням усіх громад є максимально швидке створення органів самоорганізації населення, а в першу чергу громадських  формувань  з  охорони громадського порядку і державного кордону «Народної самооборони».

Кожній територіальній громаді первинного рівня (село, селище, місто, район чи квартал у місті, тощо) необхідно скликати віче (збори) для прийняття наступних рішень:

1.            Сформувати Десятку «Народної самооборони» (від 3 до 100 мужчин-добровольців мобілізаційного віку).

2.            Створення «скарбниці» громади для фінансового забезпечення діяльності органів самоорганізації населення.

3.            Створення пункту матеріального забезпечення Десятки «Народної самооборони» на випадок загальної мобілізації (екіпірування та продовольчий запас для добровольців).

4.            Доручити обраній громадою особі або Десятнику, забезпечити формування інформаційної бази членів Десятки та не пізніше наступного дня після створення Десятки, надати відповідну інформацію Сотнику району або керівництву вищого рівня «Народної самооборони».

Громадські формування  з  охорони  громадського   порядку   і державного   кордону  «Народна самооборона» функціонують в межах оперативної координації між собою та чіткому підпорядкуванні загонів «Народної самооборони» первинного рівня командуванню «Народної самооборони» вищого рівня.

Запис в «Народну самооборону» здійснюється в наметі львівського Євромайдану. Телефони Гарячої лінії Самооборони: 0934366288, 0687116080, 0667896042.

Гаряча лінія автомобільної сотні Самооборони : 068 169 34 80

Комітет Майдану Львівщини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ