Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Комітет підприємців Львівщини оголосив податківцям ультиматум

Комітет підприємців Львівщини оголосив ДПА у Львівській області ультиматум. Підприємці вимагають упродовж місяця виконати їхні чотири вимоги, в іншому разі – усі представники КПЛ вийдуть зі складу Громадської колегії, оскільки вважатимуть, що Колегія є неефективним органом та не виконує своїх функцій. Про це учора, 5 липня, під час засідання Громадської колегії оголосив Теодор Дяків. За його словами, такий ультиматум було прийнято 4 липня під час засідання Ради КПЛ. Він також зазначив, що мав намір особисто вийти з колегії, проте наразі приєднується до ініціативи своїх колег з КПЛ.
Підприємці вимагають вирішити такі питання:
1. Затвердити на рівні ДПА України роз’яснення процедури оподаткування дивідендів, що виплачуються платникам єдиного податку засновникам – фізичним особам.
2. Притягнути до відповідальності працівників ДПІ у Шевченківському районі м. Львова за порушення, допущені щодо підприємця Андрія Бенця, які встановлені в судовому порядку (11 травня 2006 року Теодор Дяків виграв судовий процес за позовом до ДПА України у Львівській області, щодо того, що ДПІ Шевченківського району Львівської області неправомірно наклала штраф у сумі 800 грн на власника боулінгового клубу, львівського приватного підприємця Андрія Бенця, оподаткувавши інвентар як такий, що належить до грального бізнесу, хоча заклад є суто розважальним).
3. Вирішення питання застосування спрощеної системи оподаткування підприємствами з розміром максимальної річної виручки до 500 тисяч євро у відповідності до чинного законодавства (Раніше Теодор Дяків заявляв, що оскаржуватиме в суді правомірність обмеження права застосовувати спрощену систему оподаткування в разі, якщо сума річного доходу становить 1 млн грн).
4. Виконати рішення суду стосовно ПП «Аптечний склад «Данфарм»» щодо повернення помилково переплачених сум податків (ПП «Аптечний склад «Данфарм» звертався через суд до ДПІ у Залізничному районі м. Львова повернути переплачені податки – на загальну суму близько 32 тис. грн. Суд підприємство виграло, проте оскільки суддя не видав наказ на виконання судового рішення, податкова, як пояснила на засіданні Громадської колегії начальник юридичного управління ДПА у Львівській області, не могла відрахувати ці кошти з державного бюджету. Суддя пояснив, що своєчасно наказ не було видано, а тепер справа в архіві відсутня, насправді ж вона наразі перебуває у Вищому адміністративному суді України).
«Усі питання є в межах компетенції податкової. Ці проблеми розглядалися на колегії безпосередньо за участю першого заступника ДПА України у Львівській області Миколи Князевича і тим не менше їх не було вирішено. Колегія пробуксовує в бюрократичній рутині. Тому нам доведеться шукати інші шляхи роботи з податковою», – сказав Теодор Дяків.
Також у разі, якщо ці справи не буде вирішено, Теодор Дяків пообіцяв від імені Асоціації платників податків, яку він очолює, подати два судових позови проти державних службовців Голови ДПА України Олександра Кірєєва та Голови ДПА України у Львівській області Віталія Хилюка щодо порушення ними Присяги державного службовця.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ