Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Комітет виборців України прогнозує низку судових процесів у зв’язку з місцевими виборами, перерахунки голосів і переголосування на багатьох дільницях Львівщини

Комітет виборців України прогнозує низку судових процесів у зв’язку з місцевими виборами, які тягтимуться до кінця літа, а також перерахунок голосів та переголосування на багатьох дільницях Львівської області. За словами голови ЛОГО КВУ Романа Кошового, пріоритетними для Львівщини, як це показав виборчий процес, є місцеві вибори, проте саме процедура місцевих виборів виписана в Законі досить заплутано. „Незрозуміло, кому, куди і в які бюлетені мають вести голови комісій після підрахунку голосів, тому говорити про прозорість місцевих виборів сьогодні складно, ще заплутанішою є процедура, то менше ймовірності, що вибори будуть чесними”, — сказав сьогодні, 17 березня, під час прес-конференції Роман Кошовий.
Він також не виключає, що на місцевих виборах будуть факти вкидання пачок бюлетнів на виборчих дільницях.
Крім того, на відміну від бюлетнів для голосування до ВРУ, які є документом суворої звітності, бюлетні для місцевих виборів не передбачають такої відповідальності і їх не будуть перераховувати, як це зроблять за резхультатами голосування до ВРУ. Крім того, місцеві вибори, менше цікавлять і спостерігачів, до обов’язків яких входить лише нагляд за дотриманням законодавства на парламентських виборах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ