Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комітет захисту архівів видав вісник, де офіційно подано список викрадених зі Львівського державного історичного архіву документів

Комітет захисту архівів презентував сьогодні, 19 травня, два номери вісника Комітету, де опубліковані списки викрадених  документів зі Львівського державного історичного архіву - 600 справ, перелік  дотеперішніх публікацій про «Львівську архівну справу» в Україні і за кордоном - близько 170 статей, а також деякі документи, що стосуються справи.
Комітет планує подавати до суду на дії голови Державного комітету архівів України Геннадія Боряка і директора Центрального державного історичного архіву України у місті Львові Діани Пельц за статтями ККУ про грубе порушення законодавства про працю, зловживання владою, службові підроблення, службова недбалість. 
  В жовтні минулого  року  Спілка архівістів послала звернення до Президента України, матеріали по архівній справі подавалися особисто в руки  Віктору Ющенку. Проте поступу в цій справі як не було, так і нема.
Зокрема, Галина Сварник - архівіст, яку, на її думку, незаконно звільнили, стверджує, що особисто бачила викрадені документи у відкритому продажу в одному з київських антикварних салонів. Проте на її  повідомлення СБУ не зреагувало.
  Важливим є те, що в приміщенні архіву завжди був розташований  підпільний готель, де ночували українські і закордонні дослідники. І їх не реєстрували, тому  з  приміщення архіву можна було винести все, що завгодно.
Комітет захисту архівів буде діяти доти, доки архівна справа не буде завершена згідно з вимогами українського адміністративного, кримінального та цивільного законодавства.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ