Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Компанія «Egis» хоче будувати сміттєпереробний комплекс на території ТЕЦ-2

Французька компанія «Egis» протягом 2 місяців проводила аналіз трьох земельних ділянок. Експерти дійшли висновку, що найкращою для будівництва сміттєпереробного комплексу є ділянка на території ТЕЦ-2. Також компанія працює над проектом рекультивації полігону в с. Великі Грибовичі. Про це сьогодні, 22 травня, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначив під час прес-конференції керівник проекту французької компанії «Egis» Крістофер Раунд, компанія кілька місяців працює над ТЕО для об’єкту утилізації ТПВ. Ця робота фінансується французьким урядом, відтак, буде відповідати усім європейським стандартам.

За період, який фахівці працюють у Львові, вже розпочато роботу щодо вивчення морфології сміття. Також опрацьовано три земельні ділянки – ТЕЦ-2, кар’єр у Добрянах і територію в селі Новий Яр. Відповідно до технічних та природоохоронних параметрів, найкращою для розміщення нового об’єкту поводження з ТПВ є ділянка на території ТЕЦ-2. Цю ділянку рекомендовано також з огляду на доступність та наявність інфраструктури.

За словами Крістофера Раунда, наступний етап – це рекультивація полігону в Грибовичах. Цей проект розбито на кілька етапів, зроблено пріоретизацію, аби не було подальшого негативного впливу на екологію. Фахівці зараз опрацьовують кілька варіантів, враховуючи стабільність полігону, наявність фільтратів, газу тощо. Як приклад фахівці компанії «Egis» беруть полігон біля Марселя. Відтак, буде проведено техніко-економічне обгрунтування і проектування.

Як зазначив Крістофер Раунд, планується, що роботи в Грибовичах розпочнуть до кінця цього року. Усі процедури відбуватимуться відповідно до правил європейських закупівель, адже мова йде про фінансування іноземними структурами. Відтак, новий завод розпочнуть проектувати в серпні, а до кінця цього року планують провести закупівельні роботи. Імплементація проекту розпочнеться наступного року.

Як додав Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, також розглядається варіант оголошення інвестиційного конкурсу по сміттєпереробному заводу. Вже пройшла експертиза проекту по дамбі. «Проект є, пройшов експертизу. Внесені коригування. Львів готовий завершити дамбу, але питання за Малехівською сільською радою», - додав Сергій Бабак.

Нагадаємо, 17 березня Львівська міська рада підписала меморандум про співпрацю з французькою компанією «Egis» щодо проекту поводження з твердими побутовими відходами, зокрема підготовки комплексної системи поводження з твердими побутовими відходами, включаючи об’єкти збору, переробки, утилізації ТПВ у Львові.

З часу підписання меморандуму про співпрацю, над підготовкою комплексного дослідження та стратегії міста у сфері поводження з відходами у Львові працюють фахівці французької компанії «Egis».

Компанія розробляє дослідження «Міська стратегія поводження з твердими побутовими відходами для міста Львова: техніко-економічне обґрунтування інтегрованої системи поводження з ТПВ, включаючи збір відходів, переробку та утилізацію».

Фінансується ця робота грантовими коштами в сумі 650 тис євро від Фонду вивчення та підтримки приватного сектору (FASEP) генерального казначейства Франції.

У кінці квітня французька компанія «Egis» презентувала науковцям у НУ «Львівська політехніка», учасникам міжнародного Екологічного форуму, та депутатам Львівської міської ради розроблену стратегію поводження з ТПВ для Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ