Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові готують другий проект рекультивації сміттєзвалища: перший провалили, бо не було грошей

Депутати Львівської міської ради сьогодні, 6 квітня, під час засідання сесії затвердили Договір про виконання проектних робіт щодо підготовки технічних рішень та завдань на проектування рекультивації сміттєзвалища у с. Великі Грибовичі. «За» проголосувало 49 депутатів, про це інформує кореспондент Гал-інфо.

Відповідно, депутати затвердили Договір про виконання проектних робіт щодо підготовки технічних рішень та завдань на проектування рекультивації сміттєзвалища у с. Великі Грибовичі, укладений між Львівським комунальним підприємством «Збиранка», товариством з обмеженою відповідальністю «Інститут Гірничо-хімічної промисловості», «Egis Structureset Environnement» (Egis), товариством з обмеженою відповідальністю «Ежіс-Україна».

Директор юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич зазначила, що між Львівською міською радою і компанією «Egis» укладено Меморандум про співпрацю щодо вироблення стратегії поводження з твердими побутовими відходами Львова, виготовлення техніко-економічного обґрунтування комплексної системи поводження з ТПВ, включаючи об’єкти збору, переробки, утилізації твердих побутових відходів.

За її словами, Меморандум зобов’язує компанію «Egis», за рахунок коштів FASEP, підготувати основні технічні рішення для реалізації першочергових заходів з рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Гелена Пайонкевич нагадала, що проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища вже раніше був розробив «Інститут Гірничо-хімічної промисловості», але тепер він має бути відкоригований. Тому депутатам і запропонували затвердити Договір між ЛКП «Збиранка», компанією «Egis» та інститутом «Гірхімпром».

(Відповідаючи на питання Гал-інфо, чому не був виконаний розроблений проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, за який місто заплатило понад 1 млн грн, міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що держава не дала грошей на його реалізацію, а місту такий проект був не до сили).  

«Відповідно до  цього Договору, компанія «Egis», як розробник основних технічних рішень, виконує первинний проект, а інститут «Гірхімпром» адаптовує його відповідно до чинних державних будівельних норм України», - сказала Гелена Пайонкевич.

Як сказано у пояснювальній записці, предметом договору є підготовка технічних рішень та розробка ескізного проекту на проектування рекультивації сміттєзвалища в с. Великі Грибовичі, Жовківського району, Львівської області, базуючись на детальному проекті рекультивації 2013р., розробленому Виконавцем «Комплексний проект з рекультивації (реконструкції) полігону, с.Грибовичі, Жовківського району Львівської області» в об'ємі першочергових заходів.

Проект буде складено з метою відповідності новим умовам, які утворились на полігоні за період 2013-2017рр, в тому числі внаслідок аварії 30 травня 2016 р., а також з врахуванням зміни та доповнень до нормативної бази України по полігонах ТПВ (ДБН), з врахуванням міжнародних стандартів та відповідного досвіду Консультанта.

Проект включатиме наступне: профілювання маси сміття для забезпечення довготривалої стабільності; земляні роботи; система накриття звалища; дренаж фільтрату; остаточний благоустрій ділянки; допоміжні об'єкти; кошторис робіт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ