Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Компанія ENI розпочне на Львівщині буріння свердловини для видобутку газу

Міністр екології і природних ресурсів України Ігор Шевченко повідомив про те, що протягом останнього місяця було реанімовано спільний проект видобутку газу у Львівській області компанією "Західінвест", засновану спільно НАК "Надра України", італійською нафтогазовою компанією ENI та британською Cadogan Petroleum Plc, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Наприкінці минулого року я мав офіційну зустріч з представниками "ЕNI Україна", ми проговорили питання взаємодії і вони висловили бажання працювати на українському ринку. Початок буріння першої свердловини заплановано на кінець 2015 року. Раніше планувалося, що роботи розпочнуться у 2013 році, проте з різних обставин початок буріння кілька разів переносився. Зараз вже проведено підготовчі роботи, розроблено та затверджено новий проект програми робіт, тож з нашого боку створено всі умови і компанія може починати буріння", - зазначив міністр. 

Нагадаємо, НАК «Надра України» утворило разом зі світовим нафтогазовим важковаговиком компанією ENI та британською Cadogan Petroleum спільне підприємство, яке займатиметься розробкою нетрадиційних покладів газу на Західній Україні. Роботи проводитимуться на сучасному обладнанні із застосуванням передових технологій. 

Довідка. 

ТОВ «Західгазінвест» створене 2012 року і володіє ліцензіями на розробку дев’яти родовищ газу у Львівській області загальною площею близько 3,8 тис. кв. км. На сьогодні НАК «Надра України» володіє 34,99% ТОВ "Західінвест",  дочірня структура провідної світової нафтогазової компанії ЕНІ Юкрейн ХОЛДІНГС ЛІМІТЕД - 50,01% та КАДОГАН ЮКРЕЙН ХОЛДІНГС ЛІМІТЕД - 15%. Італійська компанія Eni SpA веде діяльність в 70 країнах світу, в Україні працює з 2011 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ