Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

ЛМР: Компанія «Ірокс» незаконно заволоділа коштами громадян на суму 6,5 млн. грн

Управлінням захисту економіки у Львівській області було встановлено і доведено причетність керівника компанії «Ірокс» до незаконного заволодіння коштами громадян на суму 6,5 млн. грн. та будівництва багатоквартирних житлових будинків на самовільно захоплених земельних ділянках у різних районах міста Львова.

Керівник підприємства забудовника — ПрАТ «Ірокс», під виглядом оформлення договірних відносин із мешканцями Львова та Львівської області в частині залучення їх коштів для здійснення будівництва багатоквартирних житлових будинків, незаконно заволодів коштами громадян, надаючи неправдиву інформацію щодо наявності усіх необхідних дозвільних документів на будівництво житла.

Про це повідомили у юридичному департаменті Львівської міської ради.

«Минулого тижня працівниками управління захисту економіки у Львівській області було оголошено підозру керівнику компанії «Ірокс» Микичаку І. П. в 12 епізодах шахрайства, тобто, мова йде про те, що людям було продано кватири в будинках, які будуються без жодних документів. Також оголошено підозру вчинення такого злочину, як самовільне захоплення земельної ділянки. Це щодо будівництва на вулиці Шевченка. Безпосередньо працівниками управління захисту економіки було проведено величезну роботу і треба віддати їм належне за це. Вони провели всі необхідні експертизи, зібрали докази і станом на сьогодні всі справи є завершені, і будуть передані до суду. Основна справа буде слухатися в Шевченківському районному суді м. Львова", - розповіла директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

За її словами, компанія «Ірокс» повинна понести відповідальність за скоєні правопорушення. "Місто не має якоїсь агресивної позиції по відношенню до людей, які придбали квартири у компанії «Ірокс». Ми будемо вибудовувати по кожному незаконно збудованому будинку механізм врегулювання цієї ситуації і в подальшому працювати разом з цими людьми. Ми свою відповідальність розуміємо, ці люди — це львів’яни, і ми їх самих не залишимо в цій ситуації", - зазначила чиновниця.

Окрім того, за позовом інспекції архбудконтролю, справа слухається по незаконній забудові на вул. Тернопільській, 42, там немає жодного документа - це чистої води самобуд.

Незаконне будівництво ПрАТ «Ірокс» на Тернопільській, 42 потрібно знести, - ЛМР

Також найближчим часом ЛМР передасть справу до суду.

Місто буде визнано потерпілим по всіх цих судових справах, з точки зору захоплення земельних ділянок.

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ