Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Компанія «ONUR» відшкодовує збитки за пошкоджені мережі, - Береза

Цього року сталось близько 25 пошкоджень електромереж у ході реконструкцій міських доріг. Водночас, підрядна організація, яка проводить роботи, відшкодовує підприємствам збитки за ці пошкодження. Про це повідомив Олег Береза, директор ЛКП «Львівавтодор», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Проблеми виникають постійно, де є будівництво. От зараз, наприклад, на перехресті вул. Чупринки-Вербицького-Бандери виникли проблеми, що в проекті не були вказані кабелі «Укртелекому». Після розкриття дороги їх виявили, тому зараз викликають працівників «Укртелекому», вони ці футляри з кабелями мають понижувати, стоять вже машини з піском, засипають одразу, заливають бетоном. Кожного дня виникають проблеми, тому що вихідна документація, на превеликий жаль, не завжди відповідає дійсності. Сьогодні шукати крайніх у 40-60 рр, чому коли мережі прокладали, їх не позначили на картах, пізно. Наше завдання – зробити. Тому якщо виникають будь-які форс-мажорні обставини, і є певні пошкодження, компанія-підрядник компенсує ці втрати», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами Олега Берези, цього року сталось близько 25 пошкоджень електромереж під час реконструкції доріг у місті, і підрядна організація оплатила таких рахунків на суму близько 180 тис грн.

«Сьогодні ми всім компаніям пропонуємо, коли вулиця відкрита, проводити роботи на своїх мережах. За комунальні кошти ми не можемо це робити, адже є мережі приватних структур. Тож ми даємо їм можливість оновити мережі в ході реконструкції вулиці. Однак зазвичай стається навпаки. Однак я наголошую, що позиція компанії, яка проводить роботи, така, що вони все це будуть відшкодовувати.

Особливо часто такі ситуації відбуваються на вул. Б. Хмельницького. Це дуже давня вулиця, і там комунікації перетинаються як павутиння. Тож в ході проведення будівельних робіт завжди є такі речі, що пошкоджуються і ті мережі, які були не нанесені, і ті, які є нанесені. Звісно, пошкодження стаються не зі злого умислу. Проте я можу сказати, що компанія «ONUR» відшкодовує збитки. Цьогоріч підрядна організація оплатила таких рахунків на суму близько 180 тис грн. «Львівським електромережам» та іншим компаніям.

Крім того, ми постійно вживаємо заходи. Деякі мережі ми ставимо у додаткові футляри, укріплюємо бетонним захистом, щоб зберегти їх під час подальшого проведення робіт та експлуатації», - зазначив Олег Береза, директор ЛКП «Львівавтодор». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ