Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Компартія виступає за розширення парламентської коаліції, але тільки на основі вже підписаної коаліційної угоди — Олександр Голуб

Компартія виступає за розширення парламентської коаліції, але тільки на основі вже підписаної коаліційної угоди — повідомив «Гал-info» народний депутат, член фракції КПУ у Верховній Раді Олександр Голуб. За його словами, політичні сили, які хочуть долучитися до більшості, не мають жодного права ставити перед коаліціантами будь-які вимоги. Нагадаємо, блок «Наша Україна» погодився долучитися до більшості за умови, щоб буде підписано нову коаліційну угоду і Компартія у більшість не увійде.

 «Ми розуміємо, чому «Наша Україна» виступає проти участі у більшості членів Компартії, адже  КПУ вимагає кардинальної зміни економічного і політичного курсу України. Однак вони не були серед засновників більшості і вимагати нічого не можуть», — наголосив Олександр Голуб.
 Нардеп, не виключає, що СПУ та Партія Регіонів може піти на поступки «Нашої України», вийти з існуючої коаліції і створити нову вже без комуністів. Однак, як переконаний Голуб, такий крок соціалістів та регіоналів «однозначно буде зрадою власних виборців».
 «Якщо Партія Регіонів піде на такий крок, то просто втратить власне обличчя, адже вона повинна буде відмовитися від амбіцій на крісло прем’єр-міністра і фактично погодиться реалізовувати програму Президента. Так само і соціалісти змушені будуть відмовитися від багатьох позицій. Я думаю, що їхні виборці цього б не схвалили», — заявив Олександр Голуб.
 Нагадаємо, вчора, 27 липня, відбувся „круглий стіл” Президента України із головами парламентських фракцій та громадськими діячами, на якому Президент запропонував лідерам фракції текст «Універсалу національної єдності», підписання якого може стати основою для формування нової чи розширення існуючої коаліції у Верховній Раді.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ