Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Кому криза, а кому мати рідна – співробітники збанкрутілого банку Lehman Brothers отримали мільярдні бонуси

Колапс американського інвестиційного банку Lehman Brothers спричинив глобальну фінансову кризу. Парадоксальним є те, що його співробітники, як з’ясував тижневик «Шпіґель», отримали мільярдні бонуси саме за кризові роки. Про це повідомила «Німецька хвиля».

 

2500 співробітників Lehman Brothers, за інформацією видання, отримали близько 2 мільярдів доларів преміальних виплат в кризових 2008-му і 2009-му. Ці бонуси начебто виторгував колишній європейський керівник Lehman Brothers Крістіан Майсснер, коли європейський бізнес банку продавали японському концерну Nomura.

 

За збанкрутілий банк японці заплатили символічну суму в 2 долари. По-справжньому дорогими в операції купівлі були лише бонуси, зазначає авторитетний гамбурзький тижневик. У той час як інші банки під тиском громадськості намагалися знизити рівень преміальних, саме персонал Lehman Brothers, як виявилося, був чудово захищений від можливих урізань.

 

15 вересня 2008-го Lehman збанкрутував.  Його ж співробітникам продовжували виплачувати ті самі ставки премій, що й 2007 року, коли банківська галузь в усьому світі і справи Lehman Brothers процвітали. Дія цих гарантій закінчується лише в березні 2010-го. І це при тому, що японський концерн Nomura за 2008/2009-й фінансовий рік зазнав збитків обсягом 5,5 мільярда євро.

 

«Таким чином, середній заробіток колишнього банкіра Lehman Brothers у Європі становив і у кризові роки 400 тисяч доларів», - стверджує «Шпіґель». Але і це ще не все. Майсснер - нині європейський керівник Nomura - намагається відсудити в європейського розпорядника банкрутством ще 17,3 мільйона доларів - начебто невиплачені йому гонорари за чотири роки роботи на американський банк.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ