Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кому працедавці готові платити найбільше?

Кому працедавці готові платити найбільше? - відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Львівського обласного центру зайнятості.

Станом на 01.09.2017 року в області налічувалося 6506 пропозицій працевлаштування, у тому числі 4024 – для робітників, 1836 – службовців, 646 – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки. Здебільшого у вакансіях (66,2%) зазначена оплата праці, величина якої коливається від мінімального до середнього рівня по області, у 27,0% вказаний мінімальна зарплата, і лише у 6,8% винагорода більша за середньообласний розмір.

Хто ж на Львівщині може претендувати на високі заробітки? Найвищу зарплату – 35 тис. грн – пропонує ТзОВ «Галичина-Захід» (Стрийський район) майстру будівельних і монтажних робіт, проте й вимоги до претендента доволі високі: освітній диплом міжнародного взірця, практичні навики читання інженерних креслень згідно з датськими будівельними стандартами, практика проведення монтажу та демонтажу конструкцій, вільне володіння англійською та датською мовами, досвід у сфері будівництва за кордоном тощо. Основні обов’язки: виконання будівельно-монтажних робіт відповідно до виробничого плану та креслень, прийом матеріалів, конструкцій, виробів, контроль за якістю, знання та дотримання норм вітчизняного законодавства.

Доволі високо оцінюється праця керівників вищої ланки. Приміром, від 18 до 32 тис. гривень можуть отримувати комерційні, виконавчі та генеральні директори у ТзОВ «ДЖЕЙ і ЕЛ Консалтинг», ТзОВ «ТООЛЛ», ТзОВ «Мацько Трак Сервіс», однак претенденти повинні мати документ про європейський вишкіл, спілкуватися англійською, німецькою, голландською чи іншою офіційною мовою корпорації, якісно організовувати роботу, приймати управлінські рішення, використовувати основи міжнародного менеджменту тощо.

Заступники директорів зі стажем та цікавими здобутками у трудовій ніші, що від «А» до «Я» знають технологічний процес, можуть розраховувати на 15 тис. гривень у разі працевлаштування у ДП «Львівський державний завод «ЛОРТА», ТзОВ «Спільне українсько-пакистанське підприємство «Шахін Алі Аві». Така ж зарплата у кваліфікованого агротехніка (ТзОВ «Агросетон»), технолога (ПП «Зелений ліс») і токаря (ПП «Львів-ПАК»), котрі обізнані з основами інженерної графіки, новітніми технологіями, процесами та засобами механізації в сільськогосподарській сфері або механізмом деревообробного виробництва.

ТзОВ «Веттепло» електрозварникам і ТзОВ «Діжле Україна» мулярам і бетонярам готові платити 12-13 тис. гривень. А 10 тис. гривень можуть заробити фахівці будівельного профілю у ПП «Інтер-Буд-Фасад», реставратори у ПП «Архітектурна майстерня «Ренесанс», дорожні робітники у представництві «ОНУР ТААХХУТ ТАШИМАДЖИЛИК ІНШААТ ТІДЖАРЕТ ВЕ САНАЇ АНОНІМ ШИРКЕТІ», водії автотранспорту у ПП Маланюк Ю. В., ТзОВ «ТОІ-ТОІ Системи санітарні», ТзОВ «АВЕ Львів», а також забійники великої рогатої худоби чи обвалювальники м’яса у ТзОВ «Дрогобицький м’ясокомбінат». Оплата праці вантажників (ПрАТ «Роздільський керамічний завод»), експедиторів (ТзОВ «АВЕ Львів»), операторів автоматичних і напівавтоматичних верстатів та установок (ТзОВ «Фуджікура Аутомотів Україна Львів»), монтажників (ТзОВ «ЗАХІДІНФО»), підсобних робітників (ТзОВ «КТЛ Груп»), фрезерувальників (ТзОВ ТПК «НАК»), механіків (ТзОВ «ОДРІ») і трактористів-машиністів (ТзОВ «Діжле Україна», ЛКП «Шляхово-ремонтне підприємство Шевченківського району», ПП «Західний Буг») коливається у діапазоні від 7 до 9 тис. гривень.

Отож і на Львівщині можна знайти привабливі пропозиції роботи із винагородою, що може конкурувати закордонним заробіткам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ