Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Комунальники звернулися до львів’ян з проханням заплатити старі борги за тепло

Виконувач обов’язків начальника житлово-комунального господарства Марія Желіско звернулася до львів’ян  з проханням  заплатити старі борги і висловити свої претензії за неякісно надані послуги з водотеплопостачання та  водовідведення.
«На сьогодні лише мешканці будинків комунальної власності  заборгували тепловим підприємствам  8 млн 252 тис. грн. Ми звертаємося до львів’ян оплатити за тепло, яке вони вже давно отримали. Можливо, не всі можуть оплатити борги зразу, проте на такий випадок  законодавством передбачена реструктуризація боргів до шістдесяти місяців. Газовики вимагають проплатити за газ наперед за десять днів до кінця місяця. І вчасний розрахунок, і проплата старих боргів мешканцями суттєво допоможе теплопостачальним підприємствам», - зазначила Марія Желіско.  
  Також Марія Желіско зауважила, що в зв’язку з підвищенням тарифів на теплопостачання львів’яни вимагатимуть кращої якості наданих послуг. «Кожен мешканець міста згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №630 від 21.07.2006р може подати типовий акт-претензію з приводу якості надання послуг з водотеплопостачання та  водовідведення. Згідно з цим документом, якщо температура в утепленному приміщенні буде нижча +18-20 градусів, то за кожен градус буде здійснюватися перерахунок мінус 5%. А якщо температура в приміщенні буде нижчою +12 градусів, то перерахунок за теплопостачання не буде здійснюватись. Відшкодування буде проводитись за кошт теплових підприємств», - розповіла Марія Желіско.
На сьогодні є 496 звернень мешканців міста про неякісно надані послуги, тоді як минулого року їх було більше  тисячі. Зі скаргами і претензіями можна звернутися  також по гарячій лінії за номером телефону  297-59-99 і в диспетчерську – 297-59-11. За словами Марії Желіско, всі скарги будуть негайно розглянуті і при технічній можливості вирішені. На сьогодні у всі будинки міста, окрім трьох буднинків на вул. Зеленій, 208, Угорській, 2 і Городоцькій, 207, подають тепло. Завдяки сприятливим погодним умовам поки що воно  подається на мінімальних потужностях. Щодо гарячої води, то, як і передбачалось, доки львів’яни не розрахуються з боргами,  її подаватимуть тільки по вихідних.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ