Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Комуністи готуються обороняти Донбас від Бандери

Донецька обласна організація Комуністичної партії України звернулася до СБУ Донецької області з вимогою взяти під контроль організації націоналістів в регіоні. Про це повідомила прес-служба Донецького обкому КПУ.

Зокрема, комуністи просять Службу безпеки не допустити масової ходи 22 січня, в День Соборності України, оскільки його організатори можуть спровокувати конфлікт, що призводе до фізичного протистояння.

«На тлі скасування Указу Президента про присвоєння звання героя України Степану Бандері, погрозливих заяв націоналістичних організацій, наростаючих актів вандалізму відносно пам'ятників радянської епохи, з метою недопущення розпалювання конфліктів та ідеологічної неприязні, протистояння між різними політичними і громадськими силами Донецької області, Донецька обласна організація Компартії України звертається до Вас вжити заходів щодо захисту безпеки жителів..», - йдеться у зверненні.

У прес-службі Донецького обкому КПУ кореспонденту Остров повідомили, що партійна організація ще в п'ятницю подала заявку на проведення 22 січня своїх заходів на цілий день на площі Леніна, щоб захистити пам'ятник вождю пролетаріату, і біля пам'ятника Шевченка, тому що звідти, за їх даними, має розпочатися хода націоналістів.

У прес-службі Донецької міськради підтвердили, що заявка на проведення мирної ходи, присвяченої Дню Соборності України та Степану Бандері, від пам'ятника Шевченка площею Леніна дійсно була. Її подала група жителів. Згадки націоналістичних організацій в заявці немає.

Так само у зверненні прес-служби Донецького обкому КПУ зазначено, що «за наявною інформацією найближчим часом націоналістичні кола планують посилення фінансування Донецьких націоналістичних організацій та розширення мережі бойовиків».

«Мета даних заходів - дестабілізувати політичну ситуацію у Донецькій області та зробити її «показовою» в плані всеукраїнського націоналістичного шабашу, що, безсумнівно, призведе до суспільного конфлікту і загрозу національної безпеки України», - вважає Донецька обласна організація Комуністичної партії України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ