Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Комуністи хочуть відібрати гроші у Львівщини

Бюджет Львівщини на 2011 рік - це знущання над областями Східної та Південної України. Таку заяву сьогодні зробив голова фракції Комуністичної партії України в Запорізькій міськраді Олександр Зубчевський.

«Це саме справжнє знущання над тими областями, які є "донорами", тобто несуть на собі основний тягар наповнення Держбюджету України. Саме області Східної та Південної України забезпечують життєдіяльність Західної України. Київ перерозподіляє кошти і направляє їх у дотаційні регіони, а такими всі ці 20 років є Західна Україна, в тому числі і Львівська область. Можна було б із цим погодитися, якби не стали відомі статті витрат бюджету Львівської області, прийняті обласною радою. Це справжнісіньке блюзнірство - виділити з бюджету області 400 тисяч грн на завершення будівництва пам'ятника злочинцеві Бандері, причому за рахунок зменшення фінансування на 200 тисяч програми енергозбереження. Також на «підтримку штанів» воякам з бандформування ОУН-УПА виділено без малого 1 млн грн. І це при всьому тому, що в місті Запоріжжі на ветеранські організації виділено всього 350 тисяч грн, ні копійки не виділено на пільгове молодіжне житлове будівництво, урізано багато соціальних програм», - зазначив А. Зубчевський.

«У мене не виникали б питання у разі фінансування пам'ятника Бандері та бандерівцям за рахунок добровільних пожертвувань. Будь ласка, є бажання львів'ян, нехай скидаються своїми грошима і фінансують кого захочуть, але коли фінансування відбувається за рахунок наших коштів, які вилучаються, в тому числі із Запорізької області, я з цим ніколи не погоджуся», - підкреслив комуніст.

«До відома, будівництво пам'ятника І.В. Сталіну в Запоріжжі, як і його відтворення, відбувалося і відбуватиметься за рахунок добровільних внесків і ні про яке бюджетне фінансуванні навіть не може бути й мови. А в даному випадку, Львівська облрада є паразитом, який, висмоктуючи бюджетні гроші, витрачає їх на свої примхи», - додав А. Зубчевський.

«На наступній сесії Запорізької міськради фракція комуністів внесе на розгляд звернення до Кабінету Міністрів і Верховній Раді Україні зменшити субвенції з Держбюджету на Львівську область у розмірі 1 млн 400 тис. грн. Це буде чесно і справедливо», - заявив А. Зубчевський, повідомляє прес-служба КПУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ