Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Комуністи хочуть законно розпустити Львівську обласну раду

Ініціатива фракції КПУ у Верховній Раді України щодо розпуску Львівської обласної ради своєчасна і цілком обґрунтована, – заявив в коментарі «Гал-info» перший секретар Львівського обкому КПУ Олександр Калинюк.
За його словами, рішення Львівської обласної ради (від 7 квітня) про демонтаж пам’ятника Воїну-визволителю у місті Стрий Львівської області грубо суперечить чинному законодавству, насамперед Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років». Тому Верховна Рада , керуючись ст.78 закону України «Про місцеве самоврядування» (де йдеться про порушення органом місцевого самоврядування Конституції і чинних законів України) у випадку, якщо буде зібрано 226 підписів народних депутатів, може на цілком законних підставах розпустити Львівську обласну раду.

«Рішення Львівської обласної ради – це, по суті, узаконений вандалізм. Переконаний, що нічого цього не було б, якби не залишилися безкарними події, що відбувалися в містечку Комарно, коли під виглядом «гідного перепоховання» було демонтовано пам’ятник Воїну-визволителю і знищено солдатське поховання. Однак прокуратура досі не дала юридичної оцінки рішенням і діям посадових осіб Комарницької міськради і Городоцької райдержадміністрації», – вважає Олександр Калинюк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ