Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Комуністи втратили відчуття реальності – Кость Бондаренко

Комуністи використовують досвід соціалістів, шантажуючи Партію регіонів заявами про вихід із коаліції. Однак жодної політичної ваги Комуністична партія України сьогодні не має, тому є обережною навіть в ультиматумах. Так прокоментував „Гал-info” критику комуністами на своєму пленумі 9 грудня двох інших учасників антикризової коаліції – Партію регіонів та СПУ – політолог Кость Бондаренко.

„Комуністична партія України не має у суспільстві достатньої підтримки для самостійної діяльності. Якщо вони вийдуть із антикризової коаліції, то цим кроком найбільшої шкоди нароблять самим собі, оскільки залишаться поза політичним життям. Тому заяви комуністів про вихід із парламентської більшості є нічим іншим, як політичним шантажем”, – сказав Кость Бондаренко.
На думку політолога, комуністи перейняли досвід Соціалістичної партії, яка при голосуванні у парламенті закону про голодомор продемонструвала свою вагу у коаліції.
„Олександр Мороз чітко усвідомив, що для того, аби отримати посаду міністра внутрішніх справ, для СПУ потрібно у такий спосіб продемонструвати те, що Соціалістична партія у будь-який момент може відмовитись від коаліції із Партією Регіонів, якщо з нею не рахуватимуться. Комуністи спробували зробити те саме, але не розрахували своїх можливостей”, – сказав політолог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ