Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Комуністи вважають закономірним пошкодження пам'ятника Бандері на Львівщині

Перший секретар Одеського обкому КПУ Євген Царьков вважає закономірним інцидент в одному із сіл Львівщини, де біля пам'ятника Степану Бандері відбили ніс. На його переконання, в Україні взагалі не повинно існувати пам'ятників колабораціоністам часів Великої Вітчизняної війни. Про це Царьков заявив у коментарі виданню ГолосUA.

«Відбити ніс С.Бандері — цього мало. Треба повідбивати носи тим керівникам на місцях, які споруджують такі пам'ятники і пропагують таким чином фашизм і нацизм», - підкреслив Є.Царьков.

За його словами, неможливо уявити, щоб в інших країнах світу ставили пам'ятники колабораціоністам. Не можливо собі уявити, зазначив комуніст, щоб з'явився пам'ятник С.Бандері у тій самій Польщі.

«Я вам більше скажу. Завдяки законопроекту комуністів про зміни у законі про святкування Дня Перемоги, який був прийнятий парламентом, заборонена пропаганда фашизму і неонацизму в Україні. І ми вже неодноразово подавали позови у прокуратуру і з приводу встановлення пам'ятників, і з приводу діяльності партії «Свобода», однак у ГПУ бездіють. Мабуть, нинішній партії влади, якій підконтрольна ГПУ, вигідно, щоб в Україні здійснювалася пропаганда фашизму», - обурився Є.Царьков.

Він також додав, що боротися з таким явищем можна дуже простими методами, зокрема, прийняттям закону про запровадження кримінальної відповідальності за пропаганду фашизму і нацизму.

«Відповідні проекти ще в парламенті VI скликання двічі реєстрував лідер КПУ Петро Симоненко, однак «регіональна» більшість відмовлялася їх приймати. Мабуть, це планомірні дії влади, яка розкручує профашистські організації, щоб краще виглядати на їх фоні», – підсумував Є.Царьков.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ