Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комуністи заповзялись відновити обезголовлений пам’ятник радянським воїнам у Глинянах. Фото

Львівські комуністи засудили акт вандалізму над пам’ятником полеглим радянським воїнам у місті Глиняни Золочівського району, що було скоєно вночі проти 6 січня, та заявили, що будуть усіма способами добиватися якнайшвидшого відновлення монументу.

«Варварське руйнування пам’ятника у місті Глиняни Золочівського району, який встановлено на місці поховання 32 радянських воїнів, ми насамперед розцінюємо як злочин  перед пам’яттю людей, що віддали своє життя на полях боїв у роки Великої Вітчизняної війни, як зухвале та цинічне блюзнірство. – заявив в коментарі  «Гал-інфо» керівник Львівського обкому КПУ Юрій Ткаченко.

Як розповів Ткаченко, монумент вінчав надпис ««Вечная слава советским воинам, павшим в боях за свободу и независимость нашей Родины в 1941-1945 гг.». Місце його знаходження  - центральна частина Глинян – вулиця Шевченка, територія міського парку. З однієї сторони від нього, буквально за декілька десятків метрів – приміщення міської ради, з іншої  – церква. Однак, зауважив керівник обкому, вандалів, що діяли під покровом ночі в переддень одного з найбільших християнських свят, це не зупинило. Залізши на постамент, вони понівечили дві скульптурні фігури радянських воїнів – повідбивали голови, частково відбили і розтрощили руки, відбиті голови забрали з собою.

«В даний час свою основну задачу ми бачимо в тому, щоб добитися скорішого  відновлення понівеченого пам’ятника. – розповів Юрій Ткаченко. – Опиратися будемо на норми закону «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», згідно якому центральні  і місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування несуть відповідальність за облік в збереження пам’ятників Великої Вітчизняної війни, які розміщені на підвідомчих їм територіях. Якщо міська влада Глинян вимоги комуністів щодо відновлення пам’ятника проігнорує, будемо звертатися до правоохоронних органі – з проханням відкрити відносно чиновників міськради кримінальне провадження. В минулому році саме такими діями нам вдалося домогтися відновлення зруйнованого пам’ятника Воїну-визволителю  у місті Великі Мости Сокальського району»

Він додав, що вельми важливо добитися об’єктивного розслідування вчиненого злочину. За даним фактом міліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст.297 КК України (Наруга над могилою, іншим місцем поховання).

«На нашу думку, судячи з пошкоджень пам’ятника, даний злочин було заздалегідь сплановано і підготовлено, скоріше всього, вандали використовували якийсь інструмент, можливо молоток чи кувалду», – зазначив Юрій Ткаченко.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ