Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Комусь в Україні не вигідно робити вільними велику кількість людей, - Садовий про Ryanair

Міський голова Львова прокоментував ситуацію, що склалась із приходом у Львів авіакомпанії Ryanair. Мер зазначив, що завдяки відкриттю нових 7 авіарейсів, малий та середній бізнес Львова міг би отримати 2 млрд грн. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Усіх збентежила ситуація щодо компанії Ryanair, яка повідомила, що вони припиняють співпрацю з Україною. Для міста Львова це великі втрати. Якщо порахувати, що один клієнт Ryanair орієнтовно 140 євро генерує коштів, які йдуть у малий та середній бізнес міста, якщо це помножити на тих 300 тис людей, які мали би прилетіти до Львова, то ми отримаємо дуже великі суми – до 2 млрд грн. Це кошти, які мав би отримати малий та середній бізнес. Якщо не буде прийнято політичне рішення, буде біда. Я це питання вчора проговорював з Прем’єр-міністром України, Міністром транспорту, ми вчора виходили на зв’язок з компанією Ryanair. Одна проблема – це політика: буде воля – «Бориспіль» підпише угоду. Не вигідно комусь в Україні робити вільними велику кількість людей, щоб вони могли бачити світ. Мабуть, хтось також не хоче, щоб 300 тис людей приїхали у Львів», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, 15 березня 2017 року у Львові провідна європейська авіакомпанія Ryanair повідомила про свої перші рейси з України, яка стала 34-ою країною для компанії. Мова йшла про 7 нових маршрутів зі Львова до Берліна, Будапешта, Ейндховена, Кракова, Лондона, Мюнхена Меммінгена і Вроцлава (з жовтня) і 4 нових маршрути з Києва в Ейндховен, Лондон, Манчестер і Стокгольм. Очікувалось, що пасажирський рух на рейсах компанії в аеропортах Києва і Львова мав скласти 510 000 пасажирів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ