Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Кондитерська фабрика «Яричів» планує збільшити виробництво тортів утричі

Цього року кондитерська фабрика «Яричів» (с. Старий Яричів, Львівська область) планує збільшити виробництво тортів утричі, до понад 600 тонн, та зберегти виробництво печива на рівні минулого року. Підприємство планує випустити два нові види тортів і два нові види печива. Цього року у розвиток виробництва буде вкладено 1-1,5 млн доларів, розповів генеральний директор компанії Олег Клімчук.

 

За його словами, торік ТОВ «Яричів» випустило 8,6 тис. тонн продукції. Зокрема 8,4 тис.тонн печива  та 200 тонн тортів. Дохід від реалізації продукції склав 100 млн грн, чистий прибуток - близько 1 млн. гривень. У 2009  році компанія інвестувала у виробництво 4 млн. доларів. Також компанія розпочала експорт печива до Азербайджану, Білорусі, Молдови, Росії, на експорт відправлено 342 т продукції.

 

Цього року підприємство планує розширити ринки збуту тортів з 8 до 11 областей Західної України, вийти на ринок Житомирщини, Хмельниччини та Закарпаття. Щодо експорту печива, найближчим часом планується вихід на ринок Польщі, Казахстану та Узбекистану.

 

«Днями фабрика отримала сертифікат BRC, що дає змогу продавати свою продукцію в країни Єврозони», - зазначив Олег Клімчук.  

 

Також компанія припиняє співпрацю з Nestle з виробництва печива під ТМ «Світоч». Ймовірно, що це відбудеться уже в березні цього року, якщо компаніям не вдасться домовитись про більш плавний перехід. «Наше завдання стоїть у збережені існуючих обсягів виробництва. Для «Nestle» йшло 60% обсягів печива, лише 40% «Яричів» виробляв під власною торговою маркою. У 2010 році основне завдання – втримати ті обсяги роботи фабрики, які були у співпраці з «Nestle», - додав комерційний директор Андрій Козина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ